Dit is volgens een topchef de allerbeste methode voor smeuïge aardappelpuree

Ingrediënten
  • 8 middelgrote aardappelen met schil, in vieren gesneden
  • 450 milliliter slagroom (35% vet)
  • 450 milliliter volle melk
  • 4 teentjes knoflook, geschild en platgedrukt
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 laurierblad
  • olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • zout en peper
09 augustus 2018
45 min.
4-6 pers.

Zo heb je aardappelpuree nog nooit gegeten

We staan altijd paraat om kookadvies van een topchef aan te nemen, zo ook van Food Network topchef Tyler Florence. Hij deelt zijn simpele methode om de lekkerste aardappelpuree te maken en als je dit hebt geproefd wil je nooit meer anders. 

En de methode is heel anders dan je altijd hebt gedaan.

Geen water

De chef vertelt ons dat we de aardappelen voortaan beter niet meer in water kunnen koken. Hij stelt dat je de allerbeste aardappelpuree kunt krijgen door de aardappels niet in water, maar in room, boter, kruiden en olijfolie te koken. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar er zit een zeker logica achter. In aardappelen zitten namelijk allemaal kenmerkende smaken die je niet behoudt als je ze kookt in water. Giet je de aardappelen namelijk af, dan giet je ook de smaken weg. Maak je de aardappelen klaar in room, dan hoef je het niet af te gieten en blijven de smaken behouden.

Bereidingswijze

Je maak de aardappelpuree als volgt:

  • Doe de aardappelen, room, melk, knoflook, tijm en laurierblad in een grote pan en kook 15 minuten tot de aardappelen zacht zijn en de punt van een mes in aardappel glijdt met slechts een beetje weerstand.
  • Leg een kom op het aanrecht en doe hier een vergiet in. Giet de aardappel in het vergiet en je zult zien dat de room zich op de bodem verzamelt.
  • Doe de aardappelen terug in de pan en verwijder de laurierbladeren, tijmstokjes en de knolook uit de room. Prak de aardappelen en meng de room nu door de aardappelen totdat er een romig geheel ontstaat.
  • Meng dan ook een eetlepel olijfolie, de boter en de mosterd door de aardappelpuree heen. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Lees ook: Dit bakgereedschap is het ultieme product dat je altijd al wilde hebben

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Food Network | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 8 middelgrote aardappelen met schil, in vieren gesneden
  • 450 milliliter slagroom (35% vet)
  • 450 milliliter volle melk
  • 4 teentjes knoflook, geschild en platgedrukt
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 laurierblad
  • olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • zout en peper

Kookfans gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Cookie Verklaring