Leg altijd dit onder je snijplank voordat je begint met snijden

Desy

Zo houd je controle over je snijplank

Wie vaak groenten snijd kent het wel: je doet er alles aan om ervoor te zorgen dat je vingers intact blijven. We zijn nu eenmaal niet allemaal een masterchef. Gelukkig zijn er genoeg trucjes om ervoor te zorgen dat je met vijf vingers aan elke hand de deur uitloopt. Onder andere door dit onder je snijplank te leggen!

Leer van de chefs!

Snijplank

Wanneer je naar een kookprogramma kijkt, zul je zien dat chefs groenten kunnen snijden op een hele snelle manier. Zelf durf je dat waarschijnlijk niet, want je wilt wel graag al je vingers behouden. De snijplank van de chef lijkt ook altijd maar te blijven liggen, terwijl die van jou alle kanten opschuift. Hoe kun je voorkomen dat je plank over het aanrecht heen wiebelt en jij jezelf in gevaarlijke situaties manoeuvreert?

Keukenpapier

Heel simpel: door een stukje keukenpapier te gebruiken. Grote kans dat je dit altijd in je keuken hebt staan, dus de uitvoering van deze tip moet niet al te moeilijk zijn. Leg het stuk keukenpapier voor je aan de slag gaat onder de plank neer en je zult zien dat de plank niet meer heen en weer beweegt. Daarnaast kun je het beste gebruik maken van een houten- of kunststof snijplank. Een plank van andere materialen glijdt sneller over het aanrecht heen.

Baking soda

Gebruik je liever geen houten of kunststof snijplank omdat je niet zo goed weet hoe je deze schoon moet krijgen? Dan hebben wij een goede tip voor je. Je kunt je snijplank namelijk schoonmaken met baking soda, een schoonmaakmiddel dat erom bekend staat het meest hardnekkige vuil te kunnen verwijderen. Strooi een eetlepel baking soda op de plank, laat even inwerken en scrub met een harde borstel over het hout of kunststof heen. Spoel daarna wel goed af!

Lees ook: Vieze snijplank? Zo is-ie in een handomdraai weer brandschoon!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: House Beautiful | Beeld: Pexels