18 april 2019
15 min.
12 pers.

Wie zegt dat je met Pasen niet lekker kunt eten als je op dieet bent?

Voor veel mensen zijn de paasdagen niet echt een caloriearme periode. Paaseitjes in allerlei verschillende smaken, paasbrood met amandelspijs en uitgebreide brunches: we vallen er niet per se van af. Toch hoeft dit niet te betekenen dat je met Pasen op een houtje moet bijten als je op dieet bent. Er bestaan namelijk een hoop lekkere én gezonde paasrecepten! Deze chocoladetaartjes zijn daar een goed voorbeeld van. Ze zijn lief voor je figuur, dus je kunt ze geheel zonder schuldgevoel oppeuzelen. 

Ze zijn ook nog eens binnen een kwartiertje klaar!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de paastaartjes:

  • Neem 12 papieren cupcakevormpjes en plaats ze in een muffinblik met 12 gaten.
  • Doe de cacaopoeder, siroop, chocolade en margarine in een steelpannetje. Verwarm dit langzaam en roerend tot alles gesmolten is en er een glad mengsel overblijft.
  • Voeg de havervlokken aan de chocoladesaus toe en roer ze er goed doorheen. Verdeel het mengsel vervolgens over de 12 vormpjes en maak er een nestje van door een kuiltje in het midden te drukken. Laat ze vervolgens afkoelen.
  • Wanneer de nestjes hard zijn geworden, decoreer je elk nestje met 2 mini paaseitjes.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Koolhydraatarme chocoladekoekjes die ook nog eens keto zijn

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Weight Watchers | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 150 gram pure chocolade
  • 40 gram margarine
  • 45 gram havervlokken (fijngehakt)
  • 24 kleine paaseitjes