Ingrediënten
  • 300 gram macaroni
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 500 milliliter volle melk
  • 100 milliliter slagroom
  • 100 gram emmentaler
  • 50 gram camembert
  • 50 gram mozzarella
  • 50 gram cheddar
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Zout en peper, naar smaak
18 april 2019
30 min.
4 pers.

De ultieme mac ‘n’ cheese

Soms hebben we gewoon zin in een gerecht vol kaas en room dat we zo naar binnen kunnen lepelen. Daar is deze mac ‘n’ cheese perfect voor! De romige saus, de gesmolten kaas, overheerlijk! Je kunt zelf variëren met de kazen, door bijvoorbeeld een blauwe kaas toe te voegen als je daar van houdt! Even in de oven en smullen maar.

Wanneer ga jij deze mac ‘n’ cheese maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Zet een pan met water op het vuur en voeg een beetje zout toe. Kook de macaroni hierin al dente.
  • Maak een bechamelsausje van de boter en bloem. Voeg al roerend de melk toe en wacht totdat de saus is ingedikt. Breng op smaak met de room en eventueel wat zout en peper.
  • Doe de emmentaler bij de bechamelsaus en roer om de kaas te laten smelten.
  • Doe de saus bij de al dente macaroni. Voeg nu ook de camembert, mozzarella en cheddar toe.
  • Giet het geheel in een grote ovenschaal en strooi de Parmezaanse kaas erover.
  • Zet de ovenschaal 5 minuten onder de grill in de oven totdat de kaas een beetje bruin begint te worden.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: romige pasta carbonara met champignon

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Culinary Fanatic, VTM Koken | Beeld: Videostill The Culinary Fanatic

Ingrediënten
  • 300 gram macaroni
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 500 milliliter volle melk
  • 100 milliliter slagroom
  • 100 gram emmentaler
  • 50 gram camembert
  • 50 gram mozzarella
  • 50 gram cheddar
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Zout en peper, naar smaak