Ingrediënten
  • 1x vers taartdeeg voor de bodem
  • 5 volle stengels rabarber
  • 130 gram kristalsuiker
  • 15 gram maïzena
  • Kwart theelepel kaneel
  • Snufje zout
  • Snufje nootmuskaat
  • 1 eetlepel citroensap
  • Halve theelepel vanille-extract
  • 1 ei
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 á 2 eetlepels boter
55 min.
8 pers.

Het ziet er chic uit, maar is enorm makkelijk om te maken

Recepten zou je in principe kunnen onderverdelen in twee categorieën: ingewikkeld en simpel. Vandaag gaan we een dessert maken dat in laatstgenoemde categorie valt: een rabarber-galette. En dat het makkelijk om te maken is, betekent gelukkig niet dat je hoeft in te leveren op de smaak. 

Gebruikers van de mobiele versie van de website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 2,5 centimeter.
  • Doe de rabarberstukjes in een grote kom en voeg er de suiker, maïzena, kaneel, nootmuskaat, het zout, citroensap en vanille-extract aan toe. Roer goed.
  • Rol het taartdeeg uit en plaats dit op de met bakpapier beklede bakplaat. Plaats daarna de rabarber in het midden van het taartdeeg en laat ongeveer 3,5 centimeter aan de uiteinden over. Je kunt ervoor kiezen om de rabarber nonchalant op het taartdeeg te plaatsen, of je kunt er een patroontje van maken, zoals op de afbeelding bij dit recept. Vouw daarna het deeg van de zijkanten over de rabarber heen. Het overgrote deel van de rabarber zal niet bedekt zijn met deeg.
  • Klop ei los en gebruik dit om de zijkanten van het deeg mee in te smeren en verdeel wat suiker over de randen.
  • Smelt de boter kort en verdeel dit over de nog zichtbare rabarber.
  • Bak de rabarber-galette in 35 tot 40 minuten gaar.
  • Laat het baksel (deels) afkoelen en serveer eventueel met een bolletje ijs.
  • Genieten maar!

Lees ook: Recept: aardbeien-rabarbercustardtaart

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Liv for cake | Beeld: iStock

Ingrediënten
  • 1x vers taartdeeg voor de bodem
  • 5 volle stengels rabarber
  • 130 gram kristalsuiker
  • 15 gram maïzena
  • Kwart theelepel kaneel
  • Snufje zout
  • Snufje nootmuskaat
  • 1 eetlepel citroensap
  • Halve theelepel vanille-extract
  • 1 ei
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 á 2 eetlepels boter