Ingrediënten
  • 300 gram rabarber, in stukjes gesneden
  • 150 gram aardbeien, gehalveerd
  • 3 grote eieren
  • 300 gram suiker
  • 3 eetlepels melk
  • 3 eetlepels bloem
  • snufje zout
  • nufje nootmuskaat
  • taartdeeg
Christel
70 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram rabarber, in stukjes gesneden
  • 150 gram aardbeien, gehalveerd
  • 3 grote eieren
  • 300 gram suiker
  • 3 eetlepels melk
  • 3 eetlepels bloem
  • snufje zout
  • nufje nootmuskaat
  • taartdeeg

Te lekker om niet te proeven

Nog even en we kunnen genieten van kakelverse rabarber van Hollandse bodem. Ben jij net zo enthousiast over het rabarberseizoen als wij? Dan moet je deze heerlijke taart met aardbeien en rabarber echt eens maken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Verdeel het taartdeeg over een springvorm en doe hier de stukjes rabarber en aardbeien in.
  • Doe de eieren in een kom en voeg hier nootmuskaat, bloem, suiker en melk en snufje zoet. Mix dit met een garde door elkaar tot een romig geheel.
  • Schenk het eiermengsel langzaam over de rabarber en aardbeien heen.
  • Doe de taart in de oven en bak het gaar in 55 á 60 minuten.
  • Serveer met een verse dot slagroom. Geniet ervan!

Lees ook: Welke is minder slecht: appeltaart, kwarktaart of slagroomtaart?

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Foodwishes | Beeld: videostill