30 + 45 min. wachttijd min.
8-10 pers.

Het beste van twee werelden

Kaneelbroodjes en appeltaart in één? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het kan echt! Deze cinnamon roll-appeltaart bak je met slechts vijf ingrediënten en het resultaat is ontzettend lekker. Zeker de moeite waard om eens te proberen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de cinnamon roll-appeltaart:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een taartvorm in.
  • Schil de appels, snijd ze in dunne plakjes en doe ze in een kom.
  • Voeg suiker, kaneel en maïzena toe aan de kom en roer alles goed door elkaar.
  • Haal het cinnamon roll-deeg uit de verpakking en snijd elk kaneelbroodje doormidden.
  • Strooi wat bloem over elk stukje deeg en rol er daarna met een deegroller overheen, zodat het plat wordt.
  • Bekleed de bodem van de taartvorm met de afgeplatte kaneelbroodjes om een bodemkorst te creëren.
  • Voeg de appels toe aan de bakvorm.
  • Leg de rest van de broodjes over de appels, om een gesloten korst te creëren. Knijp eventuele gaatjes samen met je vingers.
  • Dek de bakvorm af met folie en zet het 35 minuten in de oven.
  • Verwijder de folie en bak nog eens 10 minuten.
  • Laat de taart afkoelen en besprenkel met glazuur.
  • Smullen maar!

Ook lekker: Recept: snelle cinnamon rolls in 4 minuten

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty

Ingrediënten
  • 5 Granny Smith appels
  • 2 blikjes cinnamon roll-deeg
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel maïzena