Ingrediënten
  • 2 grote eieren op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 230 gram zure room
  • 120 milliliter zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 260 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • 330 gram aardbeien
  • Poedersuiker ter decoratie, optioneel
  • 450 gram aardbeien, voor de siroop
  • 50 gram suiker, voor de siroop
Christel
45 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 2 grote eieren op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 230 gram zure room
  • 120 milliliter zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 260 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • 330 gram aardbeien
  • Poedersuiker ter decoratie, optioneel
  • 450 gram aardbeien, voor de siroop
  • 50 gram suiker, voor de siroop

Wanneer ga jij dit maken?

Aardbeien zijn bij ons niet aan te slepen. De kleine, rode vitaminebommetjes zijn erg gezond en zo ontzettend lekker. Alleen aardbeien zijn al een traktatie op zich, maar verwerk ze in een taart of cake en je hebt een hemels hapje.

Wij duiken meteen de keuken in.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de aardbeiencake?

  • Verwarm de oven voor op 190 °C, vet een taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Doe de eieren en suiker in een grote kom en klop dit met een handmixer zo’n 5 minuten of tot er een dik mengsel is ontstaan.
  • Voeg de zure room, de zonnebloemolie en het vanille-extract toe en en mix tot een geheel.
  • Doe de bloem, het bakpoeder en zout in een andere kom en roer door.
  • Voeg steeds 1/3 van de bloem toe aan het eiermengsel, terwijl je blijft mixen met een handmixer. Doe dit tot alles goed is vermengd.
  • Halveer de helft van de aardbeien voor de cake en snijd de andere helft in kleine stukjes.
  • Schenk de helft van het beslag in de taartvorm en verdeel gelijkmatig. Verdeel daar de kleine, gesneden aardbeien over.
  • Verdeel de rest van het beslag over de aardbeien en leg de gehalveerde aardbeien erbovenop.
  • Bak de cake in 15 tot 20 minuten gaar.
  • Maak ondertussen de siroop.
  • Doe de aardbeien en suiker in een blender of in een keukenmachine. Laat draaien tot er een siroop ontstaat en that’s it!
  • Haal de cake uit de oven en laat 15 minuten afkoelen.
  • Haal de cake voorzichtig uit de springvorm en besprenkel ‘m met poedersuiker.
  • Serveer de cake warm met de siroop. Geniet ervan!

Ook lekker: No-bake oreo-cheesecake

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Natasha’s Kitchen | Beeld: Videostill YouTube