Een hartige quiche kan altijd
Of je het nu als lunch of avondeten eet, hartige quiches zijn altijd goed. Helemaal als ze ook nog eens gevuld zijn met favoriete ingrediënten als shoarma, prei en champignons. Dus hup, lekker de keuken in en bak deze heerlijke hartige taart in nog geen half uur!
Zo maak je de quiche:
- Verwarm de oven op 200 °C.
- Snipper de ui, verhit wat boter in een koekenpan en fruit de ui.
- Voeg de shoarma toe en bak rondom aan.
- Doe dan de champignons erbij en bak nog 2 minuten mee.
- Snijd ondertussen de prei fijn en bak mee in de koekenpan. Laat deze mix vervolgens uitlekken in een vergiet.
- Klop de eieren, melk en crème fraîche los met de kaas.
- Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier of vet deze goed in. Vet ook de randen van de vorm in.
- Bekleed deze met de plakken deeg en druk de naden goed op elkaar.
- Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi met wat paneermeel.
- Doe het mengsel van shoarma en groenten hierin en verdeel gelijkmatig.
- Giet vervolgens het eimengsel erover en bak de quiche in ongeveer 45 minuten gaar.
- Check na het bakken met een satéprikker of de quiche goed gaar is. Prik in het midden. Komt de prikker er schoon uit? Dan is de quiche goed gaar!
Bekijk de gehele instructie van Leuke Recepten hier:
Lees ook: Waarschijnlijk heb jij een taart al je hele leven verkeerd aangesneden! Zo moet het wel!
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Leuke Recepten | Beeld: videostill, Made by Ellen