06 augustus 2016

De wetenschappelijk bewezen beste manier uitgelegd

Een taart of een lekkere ronde cake staat zo goed als synoniem voor een leuke gebeurtenis en mooie tijden. Een verjaardag, een nieuw diploma, een bruiloft of gewoon om te vieren dat het weekend is. Best vaak dus! Het grappige is dat, ondanks dat sommige dingen best vaak voor komen, je ze in de praktijk niet op de beste manier uitvoert. In dit geval geldt dat niet voor de liedjes die je zingt als iemand jarig is (dat doe je vast fantastisch), maar over de manier van aansnijden van de taart. Wij hebben het wetenschappelijke bewijs dat de meesten van ons het ‘fout’ doen!

Als je een taart namelijk niet direct op eet, maar bewaard voor de volgende dag in de koelkast, merk je al snel dat de kanten die ‘open en bloot’ liggen, omdat daar een stuk uitgesneden is, erg droog zijn geworden. Dat is precies het effect van op de verkeerde manier je taart snijden. Gelukkig zijn er mensen op deze wereld die piekfijn uit kunnen leggen hoe het dan wel moet, nog wetenschappelijk onderbouwt ook!

Deed jij het al die tijd fout?

[wp_ad_camp_5

Lees ook: Kom maar door: zo maak je een overheerlijke ijstaart

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: YouTube Numberphile | Beeld: Videostill YouTube Numberphile