Naomi

Niet alles hoeft gelijk in de prullenbak!

Soms heb je dingen over en weet je niet zo goed wat je ermee moet. We gooien jaarlijks 135 kilo per persoon aan voedsel weg en dat is natuurlijk heel erg zonde! Er zijn dingen die je niet eens weg hoeft te gooien. Als je het invriest kun je er nog eens plezier van hebben. Deze zeven dingen zouden nooit in de prullenbak moeten belanden. 

Gooi jij dit ook altijd weg?

Bruine bananen

Als jij een bruine banaan ziet liggen, is je eerste reactie waarschijnlijk om hem in de prullenbak te mikken. Hartstikke zonde! Als je ze invriest, kun je er later nog eens een bananenbrood van maken, want juist die rijpe bananen zijn daar heel geschikt voor! Als je ze invriest kun je ze ook gebruiken voor smoothiefruit. Je smoothie wordt zoet én koud in een keer!

Korst van de Parmezaanse kaas

Parmezaanse kaas heeft een unami-smaak. Dat is een extra smaak die je kunt proeven met je tong. Deze smaak is heel sterk rondom de korst. Je kunt de kort dus ook goed invriezen en gebruiken als smaakmaker in soepen en sauzen.

Pasta

Als je pasta teveel kookt kun je de overgebleven pasta heel goed invriezen. Doe er als je het wilt opwarmen een druppel olijfolie bij en je voorkomt dat hij aan elkaar blijft plakken. Dat scheelt een hoop kookwerk als je wee eens pasta wilt maken!

Botten

Het klinkt een beetje luguber en op zich is het idee van een kippenskelet in je vriezer ook niet heel smakelijk. Toch is het wel raadzaam om ze te bewaren, omdat je er een heerlijke kippenbouillon van kunt maken! Dit kan ook van vissengraat en restjes schaaldieren.

Lees ook: Kun je pannenkoeken invriezen en hóe kun je dat dan het beste doen? Wij hebben het antwoord!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: elle eten | Beeld: Chiquita Bananas door Mike Mozart onder de licentie CC BY 2.0