Fabiën
10 min.
2-6 pers.
Ingrediënten
  • 6 plakken serranoham
  • 100 gram (kruiden)roomkaas
  • Pijnboompitten, geroosterd
  • 100 gram rucola sla

Simpel, maar enorm lekker!

Soms kunnen de meest simpele recepten het allerlekkerst zijn. Heb je dit weekend een gezellige borrel met vrienden en familie op de planning staan? Of ga je lekker barbecuen in de tuin en ben je nog op zoek naar een simpel bijgerecht? Zoek dan niet meer verder, want deze serranoham rolletjes zijn een feestje op iedere eettafel!

Tegenwoordig kun je de serranoham rolletjes ook vinden in de supermarkt bij de tapas-afdeling. Die zijn natuurlijk ook heel lekker, maar vaak zitten er maar een paar in het bakje en betaal je er best veel geld voor. Je kunt ze daarom net zo goed zelf maken!

Zo maak je de serranoham rolletjes:

  • Zet een klein pannetje op het vuur en rooster langzaam de pijnboompitten.
  • Leg op een snijplank een plak serranoham. Smeer met een lepel een laag (dikte naar keuze) roomkaas. Verdeel de roomkaas goed over de gehele plak ham.
  • Verdeel wat geroosterde pijnboompitten over de roomkaas.
  • Leg vervolgens wat rucola sla over de roomkaas met pijnboompitten.
  • Rol de serranoham op en snijd met een mes de rol in 3 of 4 kleinere stukken.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Deze Italiaanse bruschetta’s met carpaccio zijn het ideale hapje voor een feestje!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: One Kitchen – A Thousand Ideas | Beeld: Adobe Stock