Christel
5 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 240 milliliter slagroom (30 % vet)
  • 90 gram roomboter
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • Verse peterselie, fijngesneden

Heerlijk bij de pasta!

Voor pasta Alfredo mag je ons ’s nachts wakker maken. De romige saus met kaas maakt een feest van je pasta. Hoewel de saus erg calorierijk is, eten we de pasta regelmatig. Je kunt uiteraard een kant-en-klare saus kopen, maar wist je dat je het heel makkelijk zelf kunt maken?

Wat moet je doen?

  • Smelt de boter in de pan op een middelhoog vuur.
  • Schenk de slagroom erbij en laat het vijf minuten op het vuur staan.
  • Voeg de Parmezaanse kaas toe en blijf vervolgens de hele tijd roeren tot de kaas is gesmolten.
  • Roer vervolgens nog wat verse peterselie door de saus.
  • Alfredosaus is heerlijk bij de pasta! Ook kun je het gebruiken als saus voor je groentes.
  • Geniet ervan!

Wil je meteen een pasta Alfredo maken, maar wil je het nóg lekkerder maken? Maak dan eens deze pasta Alfredo met garnalen.

Lees ook: Dit is hét geheim voor pasta met gezonde roomsaus zonder zuivel en vet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest! 

Bron: Yummly | Beeld: Pixabay