Ingrediënten
  • 400 gram ongekookte penne
  • 60 gram ongezouten boter
  • 5 á 6 teentjes knoflook, geperst
  • 35 gram bloem
  • 360 milliliter kippenbouillon
  • 360 milliliter volle melk
  • 3 eetlepels verse peterselie, gesnipperd
  • 60 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak
Christel
25 min.
4 - 5 pers.
Ingrediënten
  • 400 gram ongekookte penne
  • 60 gram ongezouten boter
  • 5 á 6 teentjes knoflook, geperst
  • 35 gram bloem
  • 360 milliliter kippenbouillon
  • 360 milliliter volle melk
  • 3 eetlepels verse peterselie, gesnipperd
  • 60 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak

Om je vingers bij af te likken

We kunnen helaas niet zeggen dat het supergezond is, maar de smaak van deze heerlijke pasta is de calorieën zeker waard. Je kunt deze pasta net iets gezonder maken door wat groentes toe te voegen. Tevens is het lekker om kip of vis toe te voegen, we delen het basisrecept van deze heerlijke, romige saus met knoflook en peterselie.

Voeg wat broccoli en/of champignons toe om de pasta gezonder te maken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de saus?

  • Bereid de penne volgens de verpakking.
  • Maak ondertussen de saus. Zet een sauspan op een middelhoog vuur en smelt de boter.
  • Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg de bloem toe en roer goed met een garde.
  • Bak het mengsel 1,5 minuut.
  • Schenk langzaam de melk bij het bloemmengsel en blijf ondertussen roeren. Doe hetzelfde met de bouillon.
  • Laat de pan op een laag vuur staan, tot de saus dikker is geworden. Roer af en toe.
  • Voeg de peterselie en Parmezaanse kaas toe en roer tot de kaas helemaal is gesmolten.
  • Doe de pasta in de sauspan en roer goed door.
  • Serveer met groente en een salade.

Lees ook: Romige spaghetti met camambert

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Sweet Little Bluebird | Beeld: Pexels