Lekker voor vanavond!

Comfort food kun je in vele soorten en maten vinden. De een zoekt troost in zoetigheden en de ander in hartige hapjes. Naar hartenlust een bak ijs leeg eten of je tegoed doen aan een goed gevulde pasta; het kan allemaal. Deze pasta-ovenschotel is er een om van te dromen. Hoewel het niet zo goed is voor de lijn, zijn het de calorieën zeker waard.

Wat heb je nodig voor 6 porties?

  • 700 á 900 milliliter bechamelsaus
  • 450 gram pasta
  • 2 middelgrote courgettes, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 300 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram babyspinazie
  • 240 gram geraspte mozzarella
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en peper naar smaak

Wat moet je doen?

  • Kook de pasta volgens de verpakking.
  • Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook een minuutje.
  • Voeg de courgette en champignons toe en voeg wat zout en peper toe.
  • Roer dit goed door en bak dit 8 tot 10 minuten op een middelhoog vuur. Roer af en toe door.
  • Giet de pasta af en doe de pasta terug in de pan. Roer daarna de courgette, champignons en spinazie door de pasta.
  • Roer vervolgens 500 milliliter bechamelsaus door de pasta. Wil je een extra romige ovenschotel? Roer dan 700 milliliter bechamelsaus door de pasta.
  • Roer daarna de helft van de mozzarella en Parmezaanse kaas door de pasta.
  • Doe de pasta in een diepe, rechthoekige ovenschaal.
  • Verdeel 200 milliliter bechamelsaus over de pasta en sprenkel daarna de rest van de kaas eroverheen.
  • Zet de grill van je oven aan en schuif de ovenschaal daarna voor een paar minuten in de oven, zodat de kaas smelt en bruin wordt. Houd de pasta goed in de gaten, want de kaas kan snel te bruin worden.
  • Laat de pasta even afkoelen voor je deze serveert.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Voor deze romige fajita-pasta heb je maar 1 pan nodig!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest

Bron: Laura in the Kitchen | beeld: videostill