Deze fajita-pasta is zo romig, lekker en je hebt er maar één pan voor nodig!

Soms heb je gewoon eventjes geen zin om alles uit de kast te halen voor de avondmaaltijd. Deze heerlijke en romige fajita pasta is dan precies wat je nodig hebt, want je hebt er maar één pan voor nodig en het is hartstikke makkelijk om te maken. 

Dit heb je nodig:

  • 3 eetlepels olie
  • 3 kipfilets, in reepjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1200 milliliter melk
  • 500 gram penne pasta
  • 100 gram geraspte kaas

Zo maak je het:

  • Verhit olie in een grote pan op hoog vuur. Voeg de kip toe en bak deze gaar. Haal de kip uit de pan en voeg dan de paprika en de ui toe.
  • Bak de paprika en de ui totdat deze laatste glazig wordt. Doe de kip weer in de pan samen met zout, peper, chilipoeder, komijn en knoflookpoeder toe. Roer goed door elkaar.
  • Voeg de melk en de penne toe aan de pan en blijf roeren om te voorkomen dat de pasta aan de pan vastplakt. Kook het geheel 8 tot 10 minuten totdat de pasta gaar is en de melk een dikke saus is geworden.
  • Voeg de kaas toe en roer het geheel totdat de kaas is gesmolten. Serveer direct.

Lees ook: Eén van Jamie Oliver’s favoriete recepten: pasta met aubergine, tomaat & ricotta

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: videostill