Ingrediënten
  • 45 gram boter + extra om in te vetten
  • 150 gram penne
  • 1 kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 140 gram champignons
  • 70 gram geraspte kaas
  • 45 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 720 milliliter melk
  • 40 gram zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels bloem
  • Peper en zout naar smaak
12 oktober 2017
40 min.
4 pers.

Vanavond gaan we hiervan smullen!

Zin in pasta vanavond? Maak dan deze pasta-ovenschotel. Hij is vol en romig van smaak en laat je hele huis lekker ruiken. Het is makkelijk om te maken en hij is ook heel geschikt om in te vriezen.

Geen reden om ‘m niet te maken!

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet een ovenschaal in en zet water op om de pasta te koken. Zorg dat de pasta 3 minuten minder kookt dan de al-dente beschrijving op de verpakking.
  • Verhit een koekenpan met olie op middelhoog vuur. Kruid de kip met peper en zout en bak de kip 3 tot 5 minuten per kant. Halveer de kip in de lengte en snijd de kip vervolgens in stukjes.
  • Verhit een hapjes pan op middelhoog vuur en smelt de boter hierin. Voeg de bloem en knoflook toe aan de boter en roer het een minuutje door.
  • Voeg stukje bij beetje de melk toe en laat het zachtjes koken. Roer het regelmatig. Snijd de champignons en zongedroogde tomaten in stukjes en voeg ze toe. Laat ze een minuut meekoken. Haal de pan van het vuur en roer de helft van de geraspte kaas erdoor.
  • Voeg de kip en de pasta toe aan het mengsel en breng het op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en verdeel de rest van de Parmezaanse kaas eroverheen.
  • Zet de ovenschaal voor 25 minuten in de oven en laat ‘m daarna 5 minuten rusten, voordat-ie opgediend wordt.
  • Geniet ervan!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Martha Stewart  | Beeld: Kookfans©

Ingrediënten
  • 45 gram boter + extra om in te vetten
  • 150 gram penne
  • 1 kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 140 gram champignons
  • 70 gram geraspte kaas
  • 45 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 720 milliliter melk
  • 40 gram zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels bloem
  • Peper en zout naar smaak