Deze tips kunnen in je voordeel werken als je buiten de deur eet

Wij Nederlanders gaan steeds vaker uit eten. En zeg zelf, wie houdt er nu niet van? In goed gezelschap genieten van de heerlijkste gerechten en op je wenken bediend worden, daarvoor kun je ons ‘s nachts wakker maken. Helaas is uit eten gaan niet erg goedkoop. Daarom wil je zoveel mogelijk uit je etentje halen en er optimaal van kunnen genieten. Met deze zeven tips wordt buiten de deur eten nóg leuker!

Deze trucs werken in je voordeel als je uit eten gaat.

1. Vraag wat de chef eet

Veel mensen hebben de neiging om de ober te vragen wat hij of zij kan aanbevelen. Maar de kans is groot dat hij het veiligste en meest populaire gerecht zal noemen. Je kunt daarom beter vragen welk gerecht de chefkok voor zichzelf klaarmaakt tijdens zijn pauze. Hoogstwaarschijnlijk heb je dan het lekkerste gerecht te pakken.

2. Bestel wijn per fles

Als je gezelschap en jij het eens zijn over welke wijn jullie willen drinken, kun je beter een fles bestellen. Een fles is namelijk goedkoper dan losse glazen wijn bestellen. Een tweede voordeel: je hoeft niet op de ober te wachten om je glas bij te kunnen vullen!

3. Check de toiletten

Ga je voor het eerst bij een restaurant eten, controleer dan bij binnenkomst eerst de toiletten, voordat je een blik werpt op de menukaart. Als de wc’s vies zijn of slecht onderhouden, kun je beter een ander restaurant uitzoeken. Als de toiletten al zo vies zijn, stel je dan eens voor hoe de keuken eraan toe is!

4. Vraag de rekening als je je eten bestelt

Als je niet veel tijd hebt om te eten of al zeker weet dat je geen dessert neemt, dan doe je er goed aan om alvast om de rekening te vragen wanneer de ober je bestelling opneemt. Je hoeft hierdoor niet te stressen over of jullie je volgende afspraak wel op tijd halen en je kunt in alle rust van je diner genieten.

5. Geld besparen

Bestel borrelhapjes! Natuurlijk is het lekker om één fantastisch hoofdgerecht te eten, maar hoe leuk is het om allerlei verschillende kleinere gerechtjes te proberen? Waarschijnlijk bespaar je hiermee ook nog geld, want voorgerechten zijn vaak twee keer zo duur als borrelhapjes, maar niet twee keer zo groot!

6. Plannen

Als je op je gemak wilt genieten van je maaltje, kun je restaurants in het weekend en op feestdagen beter vermijden. Op zulke dagen heeft de bediening door de drukte vaak weinig tijd voor je en word je -grof gezegd- zo snel mogelijk de deur uit gewerkt om plaats te maken voor nieuwe gasten. Ook kan het zijn dat de kwaliteit van het eten minder goed is als het in de keuken zo druk is. Dat zal niet in elk restaurant het geval zijn, maar in het grootste deel wel!

7. Zeg wat je vindt

Of je nu ontzettend hebt genoten van je eten, of het een ware teleurstelling vond, wees eerlijk en beleefd als er aan je wordt gevraagd of het heeft gesmaakt. Was je vlees nog rauw? Geef dit dan aan bij de bediening. Als je er niets van zegt, zullen ze ook niets aan de kwaliteit van het eten doen. Andersom geldt hetzelfde: was je pompoensoep de lekkerste die je ooit hebt gegeten? Noem dit dan ook! Wie weet blijft het gerecht daardoor wel langer op het menu staan.

Lees ook: Dit zijn de 4 meest bijzondere restaurants ter wereld

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Elle eten | Beeld: Pexels