Ingrediënten
  • 200 gram penne
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 450 gram garnalen
  • Zout en peper naar smaak
  • 320 milliliter slagroom
  • 225 gram mozzarella, geraspt
  • 25 gram zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels verse basilicum, fijngesneden
  • Chilivlokken naar smaak, plus extra om te serveren
  • 2 theelepels citroensap
08 januari 2019
30 min.
2 á 3 pers.

Smullen geblazen

Voor een romige pasta zijn wij altijd te porren. Van een pasta met garnalen kunnen wij helemaal smullen. We hebben de twee gecombineerd en maakten deze heerlijke pasta met garnalen en mozzarella.

Lekker voor vanavond.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Kook de penne al dente.
  • Zet een pan op een middelhoog vuur en verwarm de olijfolie en sauteer de knoflook.
  • Voeg de garnalen toe en bak deze 3 minuten per kant.
  • Breng op smaak met een beetje zout. Haal de garnalen uit de pan en zet apart.
  • Doe in dezelfde pan de slagroom en breng aan de kook.
  • Zet de pan vervolgens op een laag vuur en voeg de mozzarella, zongedroogde tomaten, basilicum en chilivlokken toe.
  • Laat de pan zo’n 5 minuten op het vuur staan, of tot de saus dik wordt, en roer af en toe. Voeg de garnalen daarna toe.
  • Breng de saus op smaak met citroensap en eventueel wat extra zout en peper.
  • Roer de pasta door de saus en serveer de pasta met nog wat verse basilicum.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: romige kip carbonara

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Chip Khan Food | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 200 gram penne
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 450 gram garnalen
  • Zout en peper naar smaak
  • 320 milliliter slagroom
  • 225 gram mozzarella, geraspt
  • 25 gram zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels verse basilicum, fijngesneden
  • Chilivlokken naar smaak, plus extra om te serveren
  • 2 theelepels citroensap