08 januari 2019
15 min.
1 pers.

Heel geschikt verwenlunch!

Er zijn tig varianten op de klassieke wentelteefjes, tot nu toe maakten we vooral zoete wentelteefjes. Ook hartige wentelteefjes zijn erg lekker. Pizzawentelteefjes zijn daar het voorbeeld van. Het leuke is dat je met pizzawentelteefjes alle heerlijke smaken van een pizza hebt, maar dit gerecht hoeft niet in de oven en is ook nog eens veel sneller klaar!

Ga jij dit een keer proberen?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de pizzawentelteefjes?

  • Besmeer beide kanten van de boterhammen met tomatensaus.
  • Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakken.
  • Leg op één van de boterhammen de mozarellaplakken en pepperoni. Druk de andere boterham erbovenop.
  • Klop de eieren los en voeg de oregano toe en een snufje zout.
  • Leg het brood aan beide buitenkanten even in het eiermengsel.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan.
  • Bak de wentelteef aan beide kanten krokant en tot de mozzarella is gesmolten.

Lees ook: Wentelteefjes van suikerbrood met Licor 43

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Twisted | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 2 boterhammen
  • 2 eetlepels tomatensaus
  • 1/2 bol mozzarella
  • 6 plakjes pepperoni
  • 2 eieren
  • 1 theelepel oregano
  • Snufje zout
  • 10 gram boter