Ingrediënten
  • 65 gram walnoten
  • 2 eetlepels verse oregano
  • Zout en peper, naar smaak
  • 120 gram ricotta
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 60 gram Parmezaanse kaas, geraspt + extra om te serveren
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 450 gram linguine, of een andere pasta
Christel
25 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 65 gram walnoten
  • 2 eetlepels verse oregano
  • Zout en peper, naar smaak
  • 120 gram ricotta
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 60 gram Parmezaanse kaas, geraspt + extra om te serveren
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 450 gram linguine, of een andere pasta

Je flanst het zo in elkaar!

Pasta’s zijn er in allemaal verschillende soorten en maten en in verschillende recepten. Deze pasta in een citroen-ricottasaus is ontzettend makkelijk te maken. Door de parmezaanse kaas is dit een gerecht om je vingers bij af te likken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina. 

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel de walnoten over een bakplaat en schuif de plaat in de oven. Rooster de walnoten 6 tot 8 minuten. Laat de walnoten afkoelen en snijd de walnoten voorzichtig zo fijn mogelijk.
  • Snijd de oregano ondertussen zo fijn mogelijk.
  • Kook de pasta in zout water al dente.
  • Doe de ricotta in een grote kom (de pasta moet er later ook in kunnen) en voeg de parmezaanse kaas, oregano, walnoten, citroenrasp en knoflook toe. Mix tot een geheel.
  • Schenk 2 eetlepels olijfolie bij de ricotta en roer tot alles goed is vermengd. Roer daarna de rest van de olijfolie door de ricotta. Breng op smaak met peper.
  • Voeg 180 milliliter van het pastawater toe aan de ricotta en roer goed door. Let op: de saus hoort er een beetje waterig uit te zien.
  • Schep de pasta in de kom en meng alles goed. Meng zo’n twee minuten, zodat alle smaken goed mengen.
  • Breng de pasta op smaak met nog wat extra peper en serveer de pasta met nog wat extra parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Ba’corn

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Bon Appétit | Beeld: Videostill