Ingrediënten
  • 225 gram bacon, in stukjes gesneden of spekreepjes
  • 450 gram maïs (uit blik)
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 3 bosuitjes, gesneden
  • 2 jalapeñopepers, fijngesneden
  • Zout, peper en cayennepeper naar smaak
  • 240 milliliter slagroom
  • 60 gram mozzarella, geraspt
  • 120 gram jonge kaas, geraspt
30 min.
4 - 6 pers.

Een heerlijke gratin van bacon, maïs en kaas

We weten inmiddels maar al te goed hoe je een romige aardappelgratin maakt en hoe je varianten als portobellogratin en spruitjesgartin maakt. Een ba’corn-gratin, oftewel: een gratin van bacon, maïs en kaas kenden we nog niet.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Zet de grill van je oven aan.
  • Bak de bacon of spekreepjes in een ovenbestendige koekenpan op een middelhoog vuur krokant. Dus duurt zo’n 7 minuten.
  • Giet de maïs af als je maïs uit blik gebruikt. Voeg de helft van de maïs aan de bacon toe en roer door. Bak 2 minuten.
  • Voeg de knoflook, bosuitjes en jalapeñopepers toe en roer goed door. Bak 3 tot 4 minuten.
  • Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper. Schenk de slagroom in de pan en meng goed.
  • Breng aan de kook en voeg de rest van de maïs toe. Roer door tot alles goed is verhit.
  • Draai het vuur uit en roer het grootste deel van de kazen door de maïs.
  • Verdeel de rest van de kaas over de bovenkant en zet de pan 5 minuten onder de grill.
  • Serveer direct!

Ook lekker: Kipfilet met Franse uienvulling

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Food Wishes | Beeld: Videostill 

Ingrediënten
  • 225 gram bacon, in stukjes gesneden of spekreepjes
  • 450 gram maïs (uit blik)
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 3 bosuitjes, gesneden
  • 2 jalapeñopepers, fijngesneden
  • Zout, peper en cayennepeper naar smaak
  • 240 milliliter slagroom
  • 60 gram mozzarella, geraspt
  • 120 gram jonge kaas, geraspt