Ingrediënten
  • 450 gram kruimige aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels ongezouten boter
  • 1 eetlepel melk
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 250 gram mozzarella
  • 1/2 theelepel rozemarijn
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel oregano
  • Peper en zout
60 min.
4 pers.

Een heerlijk en eenvoudig ovengerecht met twee soorten kaas

Soms ben je na een lange dag gewoon toe aan een hartverwarmende maaltijd. Met deze ovenschotel van zachte aardappelpuree en gesmolten kaas zit je goed! De oven doet het meeste werk, dus je geniet zonder al te veel moeite van dit romige gerecht. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Gebruik dan kant-en-klare aardappelpuree. Aan tafel!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat ga je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een middelgrote ovenschaal in.
  • Bereid eerst de aardappelpuree. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd of pers de knoflook.
  • Doe de aardappels, knoflook en een flinke snuf zout in een pan. Voeg water toe tot de aardappelen onder staan en breng aan de kook. Laat koken tot de aardappeles helemaal zacht zijn geworden.
  • Giet af en laat de aardappelen nog 5 tot 10 minuten stomen met de deksel op de pan.
  • Verwarm in een steelpannetje de melk en de boter tot de boter volledig is gesmolten.
  • Meng de aardappelen met de gesmolten boter en melk en breng op smaak met peper en zout.
  • Verspreid de aardappelpuree over de ovenschaal. Bestrooi met Parmezaanse kaas. Snijd de bollen mozzarella in plakken en leg deze bovenop. Bestrooi met rozemarijn, tijm, oregano, zout en peper en bak 30 minuten in de oven, of totdat de kaas goudbruin kleurt en begint te borrelen.
  • Laat een paar minuten afkoelen voor het aansnijden. Eet smakelijk!

Ook lekker: Aardappelpizza met mozzarella en tijm

Fan van dit recept? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Tastemade | Beeld: Videostill Tastemade

Ingrediënten
  • 450 gram kruimige aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels ongezouten boter
  • 1 eetlepel melk
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 250 gram mozzarella
  • 1/2 theelepel rozemarijn
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel oregano
  • Peper en zout