19 augustus 2020

Deze chef-kok ontwikkelt recepten die ook bij kieskeurige kids in de smaak vallen

Eten met de (klein)kinderen is reuze gezellig, de voorbereidingen zijn een ander verhaal. Tuurlijk, die pannenkoeken gaan er altijd wel in, maar je wilt ze ook graag iets voedzaams voorschotelen. Inspiratie nodig? Samuel Levie, een van de koks achter het kookboek ‘Eten met Nijntje’, deelt binnenkort zijn recepten voor kieskeurige kinderen in de app Crisp.

Voor het hele gezin

Samuel Levie weet waar hij het over heeft. Zelf heeft de chef-kok twee dochters die niet altijd de makkelijkste eters zijn. “Het ene moment eten ze nog alles, het volgende moment alleen nog maar pannenkoeken en friet. Mijn advies is: chill! Het komt goed.” De recepten die Levie deelt zijn rijk aan groenten, herkenbaar voor kinderen en hun ouders, en, ook niet onbelangrijk, erg smaakvol. Met het drukke gezinsleven houdt Levie ook rekening, want de gerechten staan binnen dertig minuten op tafel.

Een greep uit de recepten

Dat klinkt allemaal veel belovend, maar wat kunnen we precies verwachten? Crisp geeft alvast prijs welke recepten er in de app te vinden zijn. Denk aan doperwtensoep met feta en pita-soldaatjes, noodlesalade met gamba’s en mango, en groentefrittata met frisse salade. Ook kids-proef pastagerechten kunnen natuurlijk niet ontbreken.

Boodschappen doen

Heb je helemaal een drukke week voor de boeg, dan kun je met de Crisp-app ook meteen alle benodigde boodschappen door het hele land laten bezorgen. De ‘kindvriendelijke recepten met bord-leeg-garantie’ van Levie zijn vanaf 22 augustus te vinden in de app.

Lees ook: Dit is waarom je altijd met het gezin aan tafel zou moeten eten

Wil je dit artikel nog een keer lezen? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Crisp | Beeld: Perskit Crisp x Samuel Levie