28 januari 2019
40 min.
4 pers.

Om je vingers bij af te likken

Voor een lekker toetje mag je ons wakker maken. Helemaal als de lekkernij zelf is gemaakt, zijn we er als de kippen bij. Ben jij ook zo dol op zelfgemaakte toetjes, maar wil je liever niet uren in de keuken staan? Dan is deze heerlijke crème caramel wat voor jou. Je maakt het toetje namelijk met slechts vier ingrediënten.

Dit toetje bevat maar vier ingrediënten.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Doe de custardpoeder, amandelmelk, eieren en de helft van de agavesiroop in een kom en mix het tot een geheel.
  • Verdeel de overgebleven helft van de agavesiroop over vier ramekins.
  • Schenk het eiermengsel in de bakjes.
  • Doe de ramekins in een diepe bakplaat en schenk kokend water in de bakplaat. De bakjes moeten voor de helft onder water staan.
  • Bak de toetjes zo’n 30 minuten in de oven.
  • Haal de bakjes voorzichtig uit het water en laat afkoelen.
  • Zet de bakjes in de koelkast. Ga met een mes langs de randjes als je ze wilt serveren.
  • Stort de crème caramel op een bord en het is klaar om te eten.
  • Serveer met vers fruit.

Lees ook: Met deze truc houd je citroenen een maand lang vers

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: 4 ingredients | Beeld ter illustratie, Pexels

Ingrediënten
  • 1 eetlepel custardpoeder
  • 240 millilter amandelmelk
  • 90 gram agavesiroop
  • 2 grote eieren