30 + 1 uur min.
8 pers.

Met kip, spinazie en heel veel kaas 

Een heerlijk gerecht voor de aankomende herfstdagen: deze gevulde aardappelen. Met een heerlijk romige vulling van roomkaas, spinazie, kip én kaas is het smullen geblazen. Ga jij ze proberen?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de gevulde aardappelen:

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Versnipper de kip in kleine stukjes. Zorg ervoor dat de kip van tevoren al gaar is gebakken. Doe dit in een kom.
  • Bestrijk de aardappelen met olie en bestrooi de schil met peper en zout.
  • Prik met een vork gaatjes aan de voor- en achterkant van de aardappel.
  • Leg de aardappelen op een bakplaat en bak ze 40-45 minuten in de oven, tot de binnenkant gaar is. Laat de aardappelen vervolgens voldoende afkoelen om vast te kunnen houden.
  • Snijd de aardappelen in de lengte doormidden.
  • Gebruik een lepel om het midden van de aardappel uit te hollen, zodat er een holte ontstaat. Doe de aardappel met de kip in een kom.
  • Pak de kom met de kip en aardappel. Doe hier 50 gram cheddarkaas, roomkaas en de spinazie bij. Roer alles goed door elkaar tot het een geheel vormt. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Verdeel de vulling gelijkmatig over de aardappelschillen en bestrooi de aardappelen met de resterende cheddarkaas.
  • Bak de gevulde aardappelen 15 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: gevulde aardappelrol

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron:Tasty | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 4 grote roodbruine aardappelen
  • Olie
  • 2 kipfilets
  • 150 gram geraspte cheddarkaas
  • 115 gram roomkaas
  • 90 gram spinazie, gekookt
  • Zout, naar smaak
  • Peper, naar smaak