Ingrediënten
  • Voor de enchilada saus
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 knoflookteentje
  • 2 theelepel oregano
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 130 milliliter kippenbouillon
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 1/2 eetlepel bloem
  • 1/2 eetlepel bruine suiker
  • 1/2 theelepel cacaopoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Voor de enchilada’s
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 500 gram rundergehakt
  • 200 milliliter runderbouillon
  • 70 milliliter ketchup
  • 2 eetlepels Worcestershire saus
  • Zout en peper naar smaak
  • 5 tortilla wraps
  • 150 gram strooikaas
  • 2 jalapeños in plakken
50 min.
4 - 6 pers.

Een heerlijk Mexicaans recept uit de oven

We zijn gek op de Mexicaanse keuken. Natuurlijk kennen we allemaal de heerlijke enchilada’s. Maak jij dit gerecht echter altijd uit een kant-en-klaar pakje? Zonde! Want het blijkt ontzettend makkelijk te zijn om deze heerlijke wraps uit de oven zelf te maken. Met dit recept maak je ook de speciale enchiladasaus zelf. Dat wordt smullen geblazen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Mexicaanse enchilada’s:

  • Begin met het maken van de saus.
  • Pers de knoflook en voeg toe aan een blender samen met de oregano, komijn, tomatenblokjes en kippenbouillon. Mix in de blender tot een glad en egaal geheel.
  • Verhit een sauspan met de olie op middelhoog vuur.
  • Voeg de chilivlokken toe en bak kort. Strooi de bloem erbij en laat kort pruttelen.
  • Schenk de tomatensaus erbij en mix goed door.
  • Breng de enchiladasaus op smaak met de bruine suiker, cacaopoeder, peper en het zout. Laat 15 minuten zacht doorpruttelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Maak ondertussen de enchilada’s. Verhit olie in een koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Snipper de ui en de groene paprika en voeg toe aan de pan.
  • Voeg het rundergehakt toe, breng op smaak met wat peper en zout en rul het gehakt gaar.
  • Schenk de 200 millilter runderbouillon, ketchup en Worecestershire saus erbij. Roer goed door en laat ± 10 minuten pruttelen op laag vuur.
  • Leg de wraps op een snijplank en schep 3 à 4 eetlepels gehaktmix in het midden van één wrap.
  • Rol de wraps op en leg ze in een ovenschaal.
  • Schenk de enchiladasaus over de wraps. Vries eventueel overgebleven saus in voor een volgende keer.
  • Beleg de wraps met de strooikaas en voeg voor extra spice de jalapeños toe.
  • Bak de enchilada’s 20 minuten op 180 °C in de oven.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: appel-karamelcroissants

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Smulweb, Twisted | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • Voor de enchilada saus
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 knoflookteentje
  • 2 theelepel oregano
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 130 milliliter kippenbouillon
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 1/2 eetlepel bloem
  • 1/2 eetlepel bruine suiker
  • 1/2 theelepel cacaopoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Voor de enchilada’s
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 500 gram rundergehakt
  • 200 milliliter runderbouillon
  • 70 milliliter ketchup
  • 2 eetlepels Worcestershire saus
  • Zout en peper naar smaak
  • 5 tortilla wraps
  • 150 gram strooikaas
  • 2 jalapeños in plakken