Ingrediënten
  • Rijst voor 4 personen
  • 170 gram boter
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 2 eetlepels garam masala
  • 750 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 centimeter verse gember
  • 50 gram tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes of gezeefde tomaten
  • 360 milliliter kookroom
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels limoensap
  • Cashewnoten, ter garnering (optioneel)
  • Kokosvlokken, ter garnering (optioneel)
  • Limoenschijfjes, ter garnering (optioneel)
30 min.
4 pers.

Voor als je snel en makkelijk een Indiaas gerecht op tafel wilt zetten

Kip in botersaus, ook wel Butter Chicken of murgh makhani genoemd, is een smaakvol Indiaas gerecht. Zoals de naam al doet vermoeden is de maaltijd heerlijk romig, maar moeilijk is het zeker niet! In een halfuurtje zet je deze lekkere maaltijd op tafel.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de boter in een braadpan op halfhoog vuur. Voeg de currypoeder en garam masala toe en laat ongeveer 2 minuten koken. Blijf roeren.
  • Snijd de kipfilet en voeg deze ook toe aan de boter. Roer een paar keer door de pan, zodat de kip bedekt is met de kruiden.
  • Snijd de ui, knoflook en gember en doe deze ook in de pan. Blijf regelmatig roeren en bak zo’n 5 minuten, totdat de kip lichtbruin kleurt.
  • Voeg de tomatenpuree, tomaten en room toe aan de pan en roer door. Zet het vuur lager en laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen. Kook ondertussen de rijst.
  • Haal de pan van het fornuis en voeg het limoensap toe.
  • Schep de rijst en de boterkip op een bord. Garneer eventueel met cashewnoten, kokosvlokken en schijfjes limoen.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker:  Gevuld vlechtbrood met kip, broccoli en kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Preppy Kitchen | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • Rijst voor 4 personen
  • 170 gram boter
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 2 eetlepels garam masala
  • 750 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 centimeter verse gember
  • 50 gram tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes of gezeefde tomaten
  • 360 milliliter kookroom
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels limoensap
  • Cashewnoten, ter garnering (optioneel)
  • Kokosvlokken, ter garnering (optioneel)
  • Limoenschijfjes, ter garnering (optioneel)