Ingrediënten
  • 400 gram kip, gekookt, in blokjes van 1,2 cm
  • 300 gram broccoli, fijngehakt
  • 40 gram rode paprika, in stukjes van 1,2 cm
  • 200 gram geraspte cheddarkaas
  • 10 gram groene ui, fijngehakt
  • 1 blik romige kippensoep
  • 2 blikken brood- of croissantdeeg
  • 1 groot ei
  • 1/2 eetlepel verse rozemarijn, grof gehakt 
Sanne
30 + 40 min min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 400 gram kip, gekookt, in blokjes van 1,2 cm
  • 300 gram broccoli, fijngehakt
  • 40 gram rode paprika, in stukjes van 1,2 cm
  • 200 gram geraspte cheddarkaas
  • 10 gram groene ui, fijngehakt
  • 1 blik romige kippensoep
  • 2 blikken brood- of croissantdeeg
  • 1 groot ei
  • 1/2 eetlepel verse rozemarijn, grof gehakt 

Een heerlijk recept uit de oven

Dit vlechtbrood met romige vulling van kip, broccoli en kaas is een heerlijk recept uit de oven. Het is makkelijk én leuk om te maken, en het is ook nog eens heel vullend. Zeker de moeite waard om eens te proberen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Meng in een grote kom de kip, broccoli, paprika, cheddarkaas, groene uien en romige kippensoep. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed zijn gemengd.
  • Leg een stuk bakpapier van bakplaatformaat op een grote snijplank. Rol het brooddeeg uit en leg alles naast elkaar. Druk de naden tegen elkaar om een groot stuk deeg te maken.
  • Schep de vulling horizontaal over het midden van het deeg.
  • Begin linksonder op het deeg en snijd een reep deeg diagonaal in een hoek van 45 graden van de vulling naar de rand. Herhaal elke 2 centimeter langs de onderkant. Doe dit ook aan de andere kant van het deeg, snij in de tegenovergestelde richting van de onderkant.
  • Begin aan de linkerkant, vouw de eerste deegstrook aan de onderkant over de vulling en vouw vervolgens de eerste deegstrook aan de bovenkant over de onderste strook heen. Herhaal met de resterende stroken om een vlechteffect te creëren. Knijp het deeg aan de linker- en rechterkant samen om de vulling te sluiten.
  • Leg het bakpapier met het vlechtbrood voorzichtig op een bakplaat.
  • Klop het ei en de rozemarijn in een kleine kom door elkaar. Verdeel het eimengsel met een kwastje over het brood.
  • Bak het vlechtbrood 25-30 minuten, tot het gaar en goudbruin is.
  • Haal het brood uit de oven en laat 10 minuten rusten. Snij het brood met een scherp (brood)mes in stukken en serveer.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: kazige pasta met kip en broccoli

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill