Ingrediënten
  • 800 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • Zeezout
  • 1/2 komkommer, dungesneden
  • 1 kleine wortel, grof geraspt
  • 2 eieren, hardgekookt en in stukjes gesneden
  • 110 gram kewpie mayonaise
  • 1 theelepel witte azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 bosuitje, gesneden
  • Furikake, om te serveren
30 min.
8 pers.

Deze Japanse aardappelsalade is ontzettend romig

Een kerstdiner zonder aardappelsalade is als Yin zonder Yang, Martien Meiland zonder wijn en als patat zonder mayonaise. Met andere woorden: het kerstdiner is niet compleet zonder dit bijgerecht. Aardappelsalades heb je in tig soorten: een aardappelsalade met tonijn, met spekreepjes en jalapeño of met pesto en walnoten. We kunnen er nog een extra variant aan toevoegen, namelijk de Japanse aardappelsalade.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de Japanse aardappelsalade?

  • Breng een grote pan met water aan de kook en voeg daar een royale snuf zeezout aan toe. Voeg de aardappelen toe en kook ze gaar. Giet af en laat de aardappelen afkoelen.
  • Doe de komkommer en wortels in een kom en voeg 1/2 theelepel zout toe. Mix het door elkaar en laat 10 minuten staan. Pak de groentes met je handen en knijp het overtollige vocht er voorzichtig uit.
  • Doe de groentes in een grote kom en voeg de stukjes aardappel eraan toe.
  • Voeg ook de eieren, kewpie mayonaise, azijn, mosterd en bosui toe. Roer tot alles goed met elkaar is vermengd. Breng de aardappelsalade op smaak met wat zout en strooi er wat furikake overheen.

Tip: kewpie mayonaise is een Japanse mayonaise. De mayonaise kun je kopen bij de grotere Albert Heijn-filialen of bij de toko. Je kunt deze aardappelsalade ook maken met een andere, volle mayonaise. Wie dol is op pittig eten, kan ook nog een eetlepel wasabipasta toevoegen aan de aardappelsalade.

Ook lekker: Snelle kaas-uien spaghetti

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Marion’s Kitchen | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 800 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • Zeezout
  • 1/2 komkommer, dungesneden
  • 1 kleine wortel, grof geraspt
  • 2 eieren, hardgekookt en in stukjes gesneden
  • 110 gram kewpie mayonaise
  • 1 theelepel witte azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 bosuitje, gesneden
  • Furikake, om te serveren