redacteur
180 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels droge gist
  • 295 milliliter lauwwarm water
  • 480 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 240 milliliter olie
  • 320 gram feta, verkruimeld

Dit maaltje geeft een geheel andere invulling aan ‘brood met kaas’

Soms komen we van die gerechten tegen die in het buitenland veel gegeten worden, maar die we hier eigenlijk niet kennen. En van sommige maaltjes vinden we dat maar wát jammer! Dit gefrituurde fetabrood, alias ‘Langosi cu Branza’, is bijvoorbeeld een heel alledaags gerecht in Roemenië, maar wij wisten tot voorheen niet van het bestaan af. Anyway, hoe lekker klinkt dit brood? Wij pleiten er zeker voor om het ook in Nederland te introduceren. Ga jij het ook eens maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je Roemeens gefrituurd fetabrood (Langosi cu Branza):

  • Mix de suiker, gist en water in een kom. Laat dit vervolgens ongeveer 15 minuten rusten.
  • Neem een andere grote kom en doe hierin de bloem en het zout. Voeg vervolgens het gistmengsel toe en mix met een handmixer, circa 5 minuten. Het deeg zal redelijk plakkerig en elastisch worden.
  • Maak een bal van het deeg en leg het in een met olie ingevette kom. Dek de kom af met vershoudfolie en zet het deeg 1 á 2 uur te rijzen op een warme plek.
  • Neem de kom met het deeg en snijd je het deeg in 8 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot een cirkel met een diameter van ongeveer 10 centimeter. Leg in het midden van elk stuk deeg 40 gram feta. Vouw de randen van het deeg omhoog, om de feta heen en maak een balletje. De kaas zit nu in het midden van het deeg. Druk nu elk deegballetje plat.
  • Verhit 240 milliliter olie in een koekenpan. Als de olie heet is, frituur je elke ‘plak’ deeg één voor één in de koekenpan. Het brood moet aan beide kanten goudbruin zijn.
  • Leg de fetabroodjes op een bord en serveer warm.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: sticky kaneelbroodjes met karamel en pecannoten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Jo cooks | Beeld: Videostill