Ingrediënten
  • 110 gram Gruyère kaas, geraspt
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 2 knoflooktenen
  • 6 grote portobello’s
  • Zout en peper naar smaak
  • 60 milliliter verse slagroom
50 min.
4 pers.

Dit ovengerecht met portobello’s is heerlijk als bijgerecht

Room, kaas én portobello’s. Een combinatie waar bij menig lezer het water van in de mond loopt. Dit simpele bijgerecht is makkelijk om te maken en hoeft alleen even in de oven te staan. De portobello is niets meer dan een uit de kluit gewassen kastanjechampignon en is dankzij zijn grootte perfect om een ovenschaal mee te vullen. Waar wacht je nog op, dit is hoe je de romige gratin van portobello maakt!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op  220 °C.
  • Meng de Gruyère, Parmezaanse kaas, peterselie, tijm en geperste knoflooktenen in een middelgrote kom.
  • Snijd de portobello’s in gelijke plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
  • Leg een derde van de portobello’s op de bodem van een ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bestrooi met een derde van het kaasmengsel over de portobello’s. Herhaal deze lagen nog twee keer.
  • Giet de verse slagroom over portobello’s.
  • Bedek met aluminiumfolie, zet de ovenschaal in de oven en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 35 minuten.
  • Verwijder de aluminiumfolie en zet de oven op grillstand. Gril tot de bovenkant goudbruin is, nog ongeveer 4 minuten.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: champignons met knoflooksaus zoals je ze op de Weihnachtsmarkt eet

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 110 gram Gruyère kaas, geraspt
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 2 knoflooktenen
  • 6 grote portobello’s
  • Zout en peper naar smaak
  • 60 milliliter verse slagroom