Ingrediënten
  • 6 geschilde aardappelen
  • 220 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 3 theelepels zout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 zoete ui, in blokjes gesneden
  • 455 gram rundergehakt
  • 410 gram in blokjes gesneden tomaat
  • 4 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1 theelepel paprika
  • ½ theelepel peper
  • 240 gram spinazie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 gram ricotta kaas
  • 100 gram geraspte mozzarella kaas
Sanne
60 + 45 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 6 geschilde aardappelen
  • 220 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 3 theelepels zout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 zoete ui, in blokjes gesneden
  • 455 gram rundergehakt
  • 410 gram in blokjes gesneden tomaat
  • 4 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1 theelepel paprika
  • ½ theelepel peper
  • 240 gram spinazie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 gram ricotta kaas
  • 100 gram geraspte mozzarella kaas

Een heerlijk gerecht uit de oven 

Zin in een lekker gerecht uit de oven? Probeer dan eens deze gevulde aardappelrol. Een verrassende combinatie van aardappelen, gehakt en groente, met maar liefst drie soorten kaas erin.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Gebruik een mes of mandoline om de geschilde aardappelen in plakjes van ongeveer 3 millimeter dik te snijden.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en strooi de helft van de parmezaanse kaas erop. Verdeel de kaas gelijkmatig over het gehele bakpapier.
  • Leg de schijfjes aardappelen dakpansgewijs over de parmezaanse kaas. Ga door totdat de hele bakplaat bedekt is met aardappelen.
  • Verdeel de rest van de parmezaanse kaas gelijkmatig over de aardappelen.
  • Breng het geheel op smaak met 1 theelepel zout.
  • Zet de bakplaat voor 30 minuten in de oven. De aardappelen moeten goudbruin, licht knapperig en nog flexibel zijn.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan, op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze ongeveer 15 minuten, tot ze gekarameliseerd zijn.
  • Voeg het gehakt toe en meng dit met de ui tot het gaar is. Meng hierbij de tomaten, 3 eetlepels peterselie, paprika, 1 theelepel zout en peper. Roer dit goed door elkaar, totdat het vlees bruin en gaar is. Daarna kun je de pan van het vuur halen.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en kook dit totdat het slinkt. Voeg 1 theelepel zout en de knoflook toe. Roer dit goed door elkaar tot de spinazie gaar is en haal de pan van het vuur.
  • Doe het spinazie mengsel en de ricotta samen in een kom en zet dit opzij.
  • Haal de aardappel uit de oven en verdeel het spinazie mengsel gelijkmatig over de bakplaat.
  • Pak het gehaktmengsel erbij en verdeel dit gelijkmatig over de spinazie.
  • Strooi tot slot de mozzarella over het gehaktmengsel.
  • Pak het uiteinde van het bakpapier en rol het geheel op. Zorg ervoor dat de ingrediënten niet uit de zijkant komen.
  • Plaats de rol op het bakpapier en bak 15 minuten in de oven.
  • Bestrooi de rol met wat peterselie als garnering.
  • De gevulde aardappelrol is klaar. Snij hem in stukjes en serveer hem.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Lifehack: zo maak je de lekkerste gebakken aardappeltjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill