Ingrediënten
  • 110 gram Boursin knoflook en kruiden
  • 300 gram diepvriesspinazie, ontdooid en uitgeknepen
  • 4 zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
  • 25 gram mozzarella, geraspt
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 5 kipfilets
  • 1 eetlepel olie van de zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels kruidenmix cajun
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
5 min.
35 pers.

Wij beginnen spontaan te watertanden

Kipfilet ligt bij ons bijna altijd wel in de koelkast. Het is immers een van die voedingsmiddelen die je op tig manieren kunt bereiden. Onlangs probeerden we wat nieuws uit en waagden we ons aan deze kipfilet met Toscaanse spinazievulling. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Doe de Boursin in een kom en voeg de spinazie, zongedroogde tomaten, mozzarella en parmezaanse kaas toe. Roer tot alles goed is vermengd. Zet apart.
  • Maak inkepingen in de kipfilets. Schenkt daarna wat van de olie van de zongedroogde tomaten over de kipfilets.
  • Doe de kruidenmix cajun, Italiaanse kruiden, paprikapoeder en uienpoeder in een kommetje. Meng even en breng de kipfilets aan beide kanten op smaak met deze kruidenmix.
  • Vul de kipfilets met het roomkaasmengsel. Houd de kipfilets eventueel bij elkaar met tandenstokers.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur.
  • Doe de kipfilets in de pan, draai het vuur laag en doe een deksel op de pan. Bak de kipfilets 6 minuten.
  • Draai de kipfilets om en bak opnieuw 6 minuten met de deksel op de pan. Herhaal dit twee keer. Elke kant wordt in totaal 12 minuten gebakken.
  • Geniet ervan!

 

Ook lekker: Romige citroenkip

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Coop Can Cook | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 110 gram Boursin knoflook en kruiden
  • 300 gram diepvriesspinazie, ontdooid en uitgeknepen
  • 4 zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
  • 25 gram mozzarella, geraspt
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 5 kipfilets
  • 1 eetlepel olie van de zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels kruidenmix cajun
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie