Ingrediënten
  • 900 gram champignons
  • 2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
  • 1 gele ui, in halve ringen gesneden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 15 gram verse peterselie, fijngesneden
  • 120 milliliter groente- of runderbouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel roomboter
Christel
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 900 gram champignons
  • 2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
  • 1 gele ui, in halve ringen gesneden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 15 gram verse peterselie, fijngesneden
  • 120 milliliter groente- of runderbouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel roomboter

Heerlijk voor over de groente of over vlees

Voor romige gerechten met champignons mag je ons ’s nachts wakker maken. Wij zijn altijd wel te porren voor een lekkere risotto met paddenstoelen en Parmezaanse kaas of voor een soortgelijke pasta. Ook vinden we het een traktatie om romige champignons te maken en dit over vlees of groentes te serveren. Geldt dat ook voor jou? Maak dan eens deze romige champignons met knoflook en ui.

Om je vingers bij af te likken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Was de champignons goed. Je hoeft ze niet in plakjes te snijden.
  • Verhit de olie op een middelhoog vuur in een koekenpan. Voeg de champignons toe en roer door. Voeg vervolgens de stukjes ui en knoflook toe.
  • Mix alles goed met elkaar en schenk de bouillon erbij.
  • Doe een deksel op de pan en laat de champignons zo’n 5 tot 10 minuten stomen.
  • Voeg de peterselie toe en roer door.
  • Breng de champignons op smaak met wat zout en peper.
  • Voeg als laatst nog een eetlepel roomboter toe en serveer de champignons als de boter helemaal is opgenomen.

Lees ook: Lekker voor bij de barbecue: maïskolven gewikkeld in katenspek

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: The Poor Man’s Gourmet Kitchen | Beeld: Videostill YouTube