Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 100 gram suiker + 2 eetlepels suiker
  • Snufje zout
  • 45 gram bloem + 1 eetlepel
  • 480 milliliter volle melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel bananenlikeur (optioneel)
  • 1 eetlepel roomboter
  • 3 à 4 overrijpe bananen, in plakjes gesneden
  • 1 1/2 theelepel verse citroensap
  • 335 gram bitterkoekjes
Christel
30 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 100 gram suiker + 2 eetlepels suiker
  • Snufje zout
  • 45 gram bloem + 1 eetlepel
  • 480 milliliter volle melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel bananenlikeur (optioneel)
  • 1 eetlepel roomboter
  • 3 à 4 overrijpe bananen, in plakjes gesneden
  • 1 1/2 theelepel verse citroensap
  • 335 gram bitterkoekjes

Het is even een klusje, maar dan heb je ook wat!

Als wij aan bananenpudding denken, denken we voornamelijk aan die heerlijke koude pudding. Dat een bananenpudding ook in de oven kan, daar hadden we nog niet aan gedacht. Deze bananenpudding komt uit de oven en is zowel warm als koud overheerlijk!

Ben jij ook zo dol op bananenpudding?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en begin met het scheiden van de eidooiers en eiwitten. Doe de eierdooiers in een grote sauspan en de eiwitten in een kom. Zet de eiwitten apart.
  • Voeg 100 gram suiker, een snufje zout, 45 gram bloem en een kwart van de melk toe en mix met een garde tot een egaal geheel.
  • Schenk daarna de rest van de melk bij het mengsel en roer door met de garde.
  • Zet de pan op een middelhoog vuur en laat de pan net zo lang op het vuur staan tot het mengsel dik is geworden. Blijf ondertussen roeren.
  • Haal de pan van het vuur en voeg het vanille-extract, de bananenlikeur en roomboter toe en roer tot de roomboter helemaal is gesmolten.
  • Doe de plakjes banaan in een kom en schenk het citroensap erover en schep de plakjes banaan om met een spatel.
  • Doe een kwart van de pudding in een ovenschaal (doorsnede van 23 à 25 cm) en verdeel over de bodem.
  • Leg daar een laag bitterkoekjes op en leg daar de helft van de bananenplakjes op.
  • Verdeel daar weer de helft van de overgebleven pudding over en leg daar een tweede laag bitterkoekjes op.
  • Verdeel de rest van de bananenplakjes over de bitterkoekjes en verdeel daar de rest van de bananenpudding over.
  • Pak de eiwitten erbij en klop dit tot zachte pieken. Voeg de suiker toe en klop de eiwitten vervolgens tot stijve pieken.
  • Verdeel de merengue over de bananenpudding en zet de pudding in de oven.
  • Bak de bananenpudding 7 tot 10 minuten of tot de merengue bruin zijn geworden.
  • De pudding is zowel warm als koud erg lekker!

Bekijk hieronder de instructievideo.

 

Ook lekker: zachte chocolate chip cookies

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Food Wishes | Beeld: Videostill YouTube