Ingrediënten
  • 130 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 6 eetlepels koude boter
  • 4 eetlepels ijskoud water
  • 1 zakje kloppudding banaan
  • 400 ml melk
  • 1 zakje Klop Klop (slagschuim)
  • 80 ml melk
  • 3 bananen
Desy
40 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 130 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 6 eetlepels koude boter
  • 4 eetlepels ijskoud water
  • 1 zakje kloppudding banaan
  • 400 ml melk
  • 1 zakje Klop Klop (slagschuim)
  • 80 ml melk
  • 3 bananen

Zo’n lekkere taart heb je nog nooit geproefd!

Hmm, wij houden van bananen! Vooral in combinatie met ijs of slagroom zijn ze niet te weerstaan. Ook zo’n banaanfan? Dan moet je zeker deze bananentaart met romige crèmevulling eens proberen; een gegarandeerd succes bij vrienden en familie!

Zo maak je het:

  • Bodem: mix bloem en zout in een kom.
  • Doe de boter erbij en prak met een vork tot het formaat van kruimels.
  • Voeg water toe en meng tot het een glad geheel wordt.
  • Rol tot een bal en leg op een met bloem bestrooid oppervlak.
  • Rol het deeg uit, doe in een taartvorm en druk lichtjes aan.
  • Vulling: verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de taartbodem 10-15 minuten en laat afkoelen.
  • Snijd twee bananen in plakjes en verdeel deze over de bodem.
  • Doe 400 ml melk in een kom en mix met de kloppudding tot een glad en dik geheel.
  • Maak de Klop Klop met 80 ml melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg 2/3 van de Klop Klop toe aan de pudding en meng.
  • Doe het mengsel op de taartbodem en leg een uur in de koelkast.
  • Verdeel hierna de overgebleven Klop Klop over de taart en decoreer met de laatste in plakjes gesneden banaan. Eet smakelijk!

Lees ook: Zo maak je in 4 minuten een omgekeerd ananastaartje in de magnetron

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Videostill