3 min.
1 pers.

Het zit ‘m allemaal in de juiste voorbereidingen

Een lekker zonnetje, een luchtig briesje en ijs voor het grijpen hebben: het zijn de ingrediënten voor de perfecte zomerdag. Hoewel we over die eerste twee niet zoveel te zeggen hebben, kunnen we wel zorgen dat we à la minute van een ijsje kunnen genieten. En dat kan ook als je het zelf maakt.

Bananen in de vriezer

Zelf ijs maken vraagt nog weleens om een engelengeduld, maar met de juiste voorbereidingen is het ook mogelijk om binnen een paar minuten van zelfgemaakt ijs te genieten. Je hoeft er in dat geval alleen maar voor te zorgen dat je altijd bananen in je vriezer hebt. Sla een flinke tros bananen in en laat de bananen goed rijp worden. Verwijder de schil, snijd de bananen in stukjes en plaats in een zakje in de vriezer. Dit is de basis voor je ijs. Benieuwd hoe je verder te werk moet gaan? Wij leggen je het fijntjes uit.

Gebruikers van de mobiele versie van de website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de melk, het vanille-extract en de dadels in de blender en blend tot de dadels helemaal fijn zijn.
  • Voeg daarna de bevroren bananenstukjes toe en blend opnieuw. De natte ingrediënten bevriezen door de kou van de bevroren bananenstukjes en dit resulteert in een lekker ijsje.
  • Serveer eventueel met wat vers fruit en chocoladesaus. Geniet ervan!

Note: het is belangrijk dat je niet alle ingrediënten tegelijkertijd in de blender doet. Het kost de blender wat kracht om de dadels fijn te malen. Voeg je de bevroren bananenstukjes meteen toe? Dan is de kans groot dat je wat dunner ijs krijgt, omdat de massa dan meer tijd krijgt om te smelten tijdens het blenden van de dadels.

Lees ook: Recept: romige ijskoffie met Licor 43

Dit recept bewaren? Bewaar hem dan op Pinterest

Bron: Kookfans | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 75 milliliter (volle) melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 meejool dadels, zonder pit (of 1 eetlepel suiker voor een minder gezonde versie)
  • 1,5 bevroren banaan