Sabine
25 min.
6 à 8 pers.
Ingrediënten
  • 1 kilo jonge aardappelen
  • 30 gram verse kruiden naar smaak (denk aan dille, peterselie en bieslook)
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • Sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Simpel en smaakvol

Een goede aardappelsalade is een gerecht dat niet mag ontbreken bij de barbecue. Maar ook als de barbecue niet aangaat, is een aardappelsalade heerlijk om te eten. Bovendien is zo’n salade ook nog eens makkelijk te maken.

Recept van Buddy Oliver

Als iemand weet hoe je lekker kunt koken, dan is het Jamie Oliver wel. Met de meest indrukwekkende technieken en bijzondere ingrediënten flanst de tv-kok verscheidene gerechten in elkaar. Al maakt hij het heus niet altijd ingewikkeld. Een persoon die hij inspireerde met zijn skills is zijn zoon Buddy. Samen ontwikkelden vader en zoon de onderstaande simpele aardappelsalade. 

Gebruikers van de mobiele versie vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Boen de aardappelen schoon en halveer grote aardappelen. Doe de aardappelen in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook de aardappelen 15 minuten en laat afkoelen.
  • Snijd de kruiden en doe die in een kom. Voeg daar de yoghurt, het citroensap en de olijfolie aan toe en breng op smaak met zout en peper. 
  • Voeg de aardappelen toe aan de kom en schud een paar keer. 
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: spinaziepannenkoeken van Jamie Oliver

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Jamie Oliver | Beeld: Pixabay – Stux