Tortillachips leent zich ook voor de volgende lekkernijen

Hoewel het sommigen geen moeite kost om het te doen, eten veel mensen hun zak chips niet in één keer leeg. Maar soms houd je dan alleen maar een klein restje over dat je niet zo snel meer in een bakje op tafel zet. Wat je dan met dat restje Doritos kunt doen? Wat dacht je van de volgende dingen: 

Kruimeltopping op ovenschotels 

Heb je weleens een pasta-ovenschotel gemaakt? Dan doe je daar vaak een laagje panko of paneermeel over voordat je het in de oven zet. Je zou in plaats daarvan ook een restje chips kunnen pletten en daarmee je gerecht garneren.

Tortillasoep

In Mexico is het heel gebruikelijk om tortillakruimels over de soep te strooien. Zo geef je je maaltijd een extra knapperig laagje!

Garneer salades

Croutons in een salade kennen we wel. Maar waarom geen chipskruimels gebruiken? Doritos kun je natuurlijk naturel kopen, maar ook in verscheidene smaken. Het geeft je salade meteen wat extra jeu!

Paneerlaagje

Ga je zelf kipnuggets maken of een andere snack waarvoor je paneermeel gebruikt voor het kruimellaagje? Vervang dit dan voor geplette Doritos-chips. Plet hiervoor de chips wel heel fijn, zodat de kruimels zich goed hechten aan het eten dat jij wilt paneren.

Lees ook: Perfect! Voor deze simpele aardappeltortilla heb je slechts 5 ingrediënten nodig én hij is zo klaar!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasting Table | Beeld: Pexels – Karolina Grabowska