Ingrediënten
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 grote stengel selderij, fijngesneden
  • Peper en zout
  • 1 1/4 liter groentebouillon
  • 350 gram risottorijst
  • 200 milliliter droge witte wijn
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 25 gram geraspte geitenkaas
  • 100 gram zongedroogde tomaten, grof gesneden
  • Handje rucola
  • 200 gram verse geitenkaas (plakken)
  • Een paar blaadjes basilicum
redacteur
40 min.
4-6 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 grote stengel selderij, fijngesneden
  • Peper en zout
  • 1 1/4 liter groentebouillon
  • 350 gram risottorijst
  • 200 milliliter droge witte wijn
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 25 gram geraspte geitenkaas
  • 100 gram zongedroogde tomaten, grof gesneden
  • Handje rucola
  • 200 gram verse geitenkaas (plakken)
  • Een paar blaadjes basilicum

Wanneer je jezelf eens flink wilt verwennen

Risotto is een gerecht dat bekend staat om zijn romige textuur. Dat is ook de reden dat wij er zo dol op zijn. Als we een avondje zin hebben in echt comfortfood, dan staat er standaard een risotto op het menu. Kan een gerecht jou ook niet romig genoeg zijn? Probeer dan eens deze risotto met geitenkaas en zongedroogde tomaten. Dankzij de geitenkaas wordt dit maaltje extra romig en smelt het haast in je mond. Puur genieten!

Romig, romiger, romigst!

Zo maak je de risotto met geitenkaas en zongedroogde tomaat:

  • Verwarm wat olie in een grote wokpan en fruit hierin de ui en selderij met een snufje zout gedurende 10 minuten. Giet in een andere pan de bouillon en zet op het vuur totdat het begint te borrelen. Zet het vuur daarna laag en houd de bouillon warm.
  • Doe de rijst in de wokpan en bak 1 à 2 minuten mee. Giet vervolgens de wijn erbij en breng aan de kook. Laat het mengsel borrelen totdat de wijn bijna helemaal verdampt is. Schenk een kopje van de bouillon erbij en wacht totdat het vocht helemaal is opgenomen voordat je er weer wat bouillon bijschenkt. Roer regelmatig. Herhaal dit totdat alle bouillon door de rijst is geabsorbeerd.
  • Voeg de parmezaanse kaas, geraspte geitenkaas, zongedroogde tomaten en de rucola toe aan de risotto en roer er goed doorheen. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  • Neem de schijfjes verse geitenkaas en besprenkel ze met wat olie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en grill ze 5 minuten in de oven, totdat ze goudbruin beginnen te kleuren. Serveer de risotto met de gegrilde plakken geitenkaas en wat basilicum.

Lees ook: Recept: romige risotto met garnalen

Wil je dit artikelen bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delicious Magazine | Beeld: Videostill