Ingrediënten
  • 3 eetlepels gezoutenboter
  • 275 gram basmatirijst
  • 150 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • Zout en peper naar smaak
  • Paprikapoeder, optioneel
  • 640 milliliter kippen- of groentebouillon
  • Peterselie, fijngesneden, om te serveren
Christel
30 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 3 eetlepels gezoutenboter
  • 275 gram basmatirijst
  • 150 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • Zout en peper naar smaak
  • Paprikapoeder, optioneel
  • 640 milliliter kippen- of groentebouillon
  • Peterselie, fijngesneden, om te serveren

Lekker en simpel!

Voor een rijstgerecht zijn wij altijd wel te porren. Zo zijn we dol op Japanse gebakkenrijst en op gebakken rijst met knoflookgarnalen. Deze rijst met champignons is minstens zo lekker en heerlijk bij kip en groentes. Duik maar snel de keuken in!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuur.
  • Voeg de ui en champignons toe. Sauteer 7 minuten. Breng de champignons op smaak met een beetje zout en peper.
  • Voeg de rijst toe en breng op smaak met paprikapoeder. Schenk de bouillon in de pan en roer tot alles goed is vermengd.
  • Doe de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de pan zo’n 12 minuten op het vuur staan.
  • Haal de deksel van de pan en schep de rijst om met een vork.
  • Serveer de rijst met wat verse peterselie.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Rolo cheesecake

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tatyana’s Everyday Food | Beeld: Videostill