Ingrediënten
  • 300 gram (Japanse) rijst
  • 50 gram Japanse Kewpie mayonaise
  • 2 eetlepels boter
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • Zout naar smaak
Christel
35 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram (Japanse) rijst
  • 50 gram Japanse Kewpie mayonaise
  • 2 eetlepels boter
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • Zout naar smaak

Deze Japanse gebakken rijst is dankzij een beetje mayonaise overheerlijk

We zijn dol op gebakken rijst. Meestal bakken we de rijst in een royale portie olie en voegen we daar nog wat groente en ei aan toe. Deze Japanse gebakken rijst is ontzettend lekker, maar maak je net een beetje anders. Een van de ingrediënten voor dit gerecht is namelijk mayonaise, maar daar wordt de rijst juist zo lekker van!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Hevel de rijst over in een kom en voeg de kewpie mayonaise toe. Roer tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Smelt de boter in een grote koekenpan op een middelhoog vuur en voeg de knoflook toe.
  • Voeg de rijst na een minuutje toe. Roer tot alles goed is vermengd.
  • Roer de sojasaus door de rijst.
  • En schep de rijst een beetje aan de kant in de koekenpan, zodat er genoeg ruimte in de pan is om het ei erin te bakken.
  • Bak het ei en roer het gebakken ei daarna door de rijst.
  • Roer als laatst de peterselie door de rijst en breng de rijst eventueel op smaak met wat zout.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Krokante champignonballetjes met parmezaanse kaas en knoflook

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Marion’s Kitchen | Beeld: Videostill YouTube