Tjitske
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram rijst
  • 30 gram boter
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 lente-ui
  • 35 gram taugé
  • 24 garnalen
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eieren

Wij hebben altijd trek in garnalen!

Wij op de Kookfansredactie zijn dol op garnalen. We eten ze het liefst iedere avond, maar helaas is dat misschien niet zo’n goed idee. Als we er dan toch zin in hebben, kiezen we graag voor een gerecht waarin garnalen worden samengevoegd met knoflook, want dat is zo’n lekkere combinatie. Doe er nog gebakken rijst en een eitje bij en het feest is compleet!

Deze gebakken rijst staat binnen een mum van tijd op tafel.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Kook de rijst gaar zoals op de verpakking staat vermeld.
  • Tip: Overgebleven rijst van gister doet het prima in dit gerecht! Gebruik dus gerust kliekjes.
  • Zet een diepe koekenpan, wok of hapjespan op het vuur en verhit hierin de boter. Pers de knoflook hierboven uit en bak dit een minuutje.
  • Snijd de lente-ui in stukjes en voeg dit toe aan de knoflook.
  • Doe de garnalen in de pan en bak ze gaar.
  • Als de garnalen gaar zijn, voeg je de taugé toe en bak je dit nog even mee.
  • Doe de rijst in de pan, voeg ook de oestersaus toe en bak dit totdat het iets bruiner is en een beetje krokant wordt.
  • Schuif de rijst aan de kant en breek de eieren in de pan. Roer de eieren zodat je stukjes roerei krijgt.
  • Meng alles en dien de gebakken rijst op als-ie nog warm is.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: Chinese kip met cashewnoten

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cookat | Beeld: Videostill