De pannenkoekcake: luchtig en smakelijk

We kennen cake, en we kennen pannenkoeken. Maar ken je een pannenkoekcake ook? Het klinkt ons als muziek in de oren, maar we vinden vooral de manier waarop hij gemaakt wordt erg interessant. Deze bijzondere cake maak je namelijk in een rijstkoker. Huh? Wij leggen het uit! 

TikTok-hack

Waar zouden we toch zijn zonder TikTok? Door de filmpjes weten we ondertussen al hoe we een pannenkoek moeten beleggen, huishoudfolie het beste kunnen gebruiken en pitjes uit een granaatappel halen. En nu is er weer een lifehack die we zeker een keer gaan proberen. Het idee komt van TikTok-gebruiker Caden Prather die pannenkoekbeslag maakt, en wil testen of het ook in een rijstkoker kan. En jawel, dit gaat perfect! Het resultaat is namelijk een luchtige pannenkoek met een zachte, ronde vorm.

En de smaak van de pannenkoekcake?

Als we Caden moeten geloven, is de cake hartstikke lekker! De pannenkoekcake heeft veel weg van een luchtige Japanse cheesecake. Kleine kanttekening: Caden gebruikt alles van het beslag (is goed voor 10 tot 12 pannenkoeken) en haalt het pas eruit als de rijstkoker aangeeft dat hij klaar is. Toch loopt het water ons in de mond als we het filmpje zien en kunnen niet wachten om het te proberen.

@cadenpratherMy mind is blown…? pancakes ? #fyp? Buss It – Erica Banks

Lees ook: TikTok-hack: dit is hoe je je pannenkoek zou moeten beleggen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Ze.nl | Beeld: Unsplash