Ingrediënten
  • Voor de chocolade macarons:
  • 100 gram eiwit
  • 100 gram kristalsuiker
  • 105 gram amandelbloem
  • 75 gram poedersuiker
  • 14 gram cacaopoeder
  • Voor de Nutella-vulling:
  • 56 gram ongezouten boter
  • 80 milliliter Nutella
  • 255 gram poedersuiker
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels met melk
  • Voor de topping:
  • 40 gram chocoladeschilfers
  • 40 gram hazelnoot, fijngehakt
200 min.
26 pers.

Deze macarons met Nutella-vulling zijn onweerstaanbaar

Oui! De Franse macarons kennen we in verschillende smaken. Van een aardbei-cheesecake variant tot een simpele vanille of eentje in de kleuren van de regenboog: de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar ken je deze chocolade macarons met Nutella-vulling al? Lekker voor bij de koffie, als dessert of gewoon tussendoor. Laten we beginnen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel

Zo maak je de chocolade macarons:

  • Verzamel alle ingrediënten en maak een grote spuitzak klaar, voorzien van een grote ronde punt. Leg deze opzij. Bekleed twee bakplaten met bakpapier of siliconen mat. Meet al je ingrediënten af.
  • Zeef poedersuiker, amandelmeel en cacaopoeder samen. Zet dit opzij.
  • Doe het eiwit en kristalsuiker in een hittebestendige kom. Klop het mengsel boven een pan met kokend water tot het schuimig is en volledig gesmolten. Dit duurt een paar minuten. Test het mengsel met je vinger, wanneer je de suiker voelt, moet je doorgaan met kloppen. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het kokende water niet raakt.
  • Breng het mengsel over in de kom van een keukenrobot. Klop het mengsel 30 seconden op lage stand en verhoog dit geleidelijk tot een gemiddelde snelheid. Klop het 1 tot 2 minuten op medium tot het mengsel wit en luchtig begint te worden. Verhoog de snelheid een paar minuten op hoog niveau tot stijve pieken worden gevormd. Wanneer je de zweep omhoog trekt, moet de piek de vorm van een vogelsnavel hebben. Hij moet stijf zijn, licht gebogen en mag niet opzij vallen.
  • Giet poedersuiker en amandelmeel in stijve eiwitten. Begin voorzichtig met vouwen en vorm een letter ‘J’ met een spatel. Om de kleur van de macaron bruiner te krijgen, kun je nu bruine kleurstoffen toevoegen. Stop met vouwen wanneer het beslag glanzend is en een dikke en vloeiende consistentie heeft.
  • Stop het mengsel van het bakpapier in de spuitzak. Breng het beslag over in een spuitzak met een ronde punt. Plaats de spuitzak direct 90 graden over het midden van elk macaronsjabloon. Deze kun je printen of bij een bakwinkel kopen. Oefen gelijke druk uit voor ongeveer 3 seconden en trek de zak dan snel een beetje draaiend omhoog. Sla de bakjes een paar keer tegen het aanrecht als je klaar bent. Hierdoor komen luchtbellen vrij die in het beslag zitten. Laat het dienblad ongeveer 20 tot 40 minuten staan. Hierdoor drogen de schelpen uit en zijn ze klaar voor de oven.
  • Verwarm de oven voor op 166ºC. Bak een bakplaat per keer en draai de plaat na 5 minuten. Bak nog 5 minuten en draai de plaat nog een keer. Doe dit per plaat. Laat de macarons afkoelen voordat je ze gaat vullen.

Zo maak je de Nutella-vulling:

  • Doe boter in de kom van een elektrische mixer. Klop de boter in 1 minuut. Voeg Nutella toe en mix om te combineren. Voeg het gezeefde poedersuiker en zout toe.
  • Meng op een lage stand totdat de poedersuiker is opgenomen. Verhoog de snelheid tot medium hoog en mix voor 1 minuut. Als de botercrème de perfecte consistentie heeft, kun je stoppen. Voeg anders wat melk toe.

Zo maak je de chocolade macarons met Nutella-vulling:

  • Doe de Nutella-vulling in een spuitzak voorzien van een punt naar keuze.
  • Spuit wat vulling in de helft van de macarons. Leg daar een andere macaron op.
  • Smelt de chocolade en besprenkel de macarons Strooi er dan de gehakte hazelnoten overheen.
  • Eet smakelijk!

Is het nog niet duidelijk? Hieronder kun je stap voor stap zien hoe je het maakt!

Lees ook: Zo maak je macaron sandwiches met fruit en ijs! 

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Piesandtacos | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • Voor de chocolade macarons:
  • 100 gram eiwit
  • 100 gram kristalsuiker
  • 105 gram amandelbloem
  • 75 gram poedersuiker
  • 14 gram cacaopoeder
  • Voor de Nutella-vulling:
  • 56 gram ongezouten boter
  • 80 milliliter Nutella
  • 255 gram poedersuiker
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels met melk
  • Voor de topping:
  • 40 gram chocoladeschilfers
  • 40 gram hazelnoot, fijngehakt