Ingrediënten
  • Voor de zomer rolls:
  • 12 rijstpapier
  • 200 gram vermicelli rijstnoedels
  • 260 gram garnalen, gepeld
  • 1 grote wortel
  • 1 komkommer
  • 60 gram taugé
  • 10 blaadjes groene sla
  • 1 grote rode kool
  • Muntblaadjes naar smaak
  • Koriander naar smaak
  • Voor de saus:
  • 125 gram pindakaas
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel hete chilisaus/sriracha
  • 4 eetlepels water
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel sesamolie
Jaimy Boer
60 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • Voor de zomer rolls:
  • 12 rijstpapier
  • 200 gram vermicelli rijstnoedels
  • 260 gram garnalen, gepeld
  • 1 grote wortel
  • 1 komkommer
  • 60 gram taugé
  • 10 blaadjes groene sla
  • 1 grote rode kool
  • Muntblaadjes naar smaak
  • Koriander naar smaak
  • Voor de saus:
  • 125 gram pindakaas
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel hete chilisaus/sriracha
  • 4 eetlepels water
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel sesamolie

En je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan

Een heerlijk recept waarmee je de zomerse temperaturen heel makkelijk overleeft. Deze zomerse rolls vergen weinig tijd in de keuken en na een paar keer oefenen is het een snelle hap om te maken. Dip het in je zelfgemaakte pindakaassaus, en je hebt een heerlijke maaltijd! 

Gebruikers van de mobiele versie vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je de zomerse rolls met pindakaassaus:

Zo maak je de pindakaassaus: 

  • Doe alle ingrediënten voor de saus in een kom.
  • Klop dit tot het een gladde saus is.
  • Zet opzij.

Voor de zomerse rolls: 

  • Bereid eerst alle groente voor: snijd de wortel en komkommer in dunne reepjes, hak de kool fijn en verzamel alle ingrediënten voor de vulling op een groot bord.
  • Kook de vermicellinoedels enkele minuten in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de noedels af en spoel ze vervolgens af met koud water. Zet opzij.
  • Kook de garnalen in 3-4 minuten in kokend gezouten water.
  • Leg de garnalen vervolgens in ijswater. Dep ze in de pan en snijd in de lengte doormidden. Verwijder de staarten.
  • Voeg ongeveer 2,5 centimeter water toe aan een grote, diepe schaal. Leg een rijstvel in het water en laat dit een paar seconden weken. Let op: het moet nog steeds stevig aanvoelen als je het verwijdert en op je aanrecht of bord legt.
  • Op 1/3 gedeelte van de rijstvellen (die het dichtstbij je is) leg je de groenten, kruiden en gekookte rijstnoedels in lagen op elkaar.
  • Rol een rijstvel tot je ongeveer nog 1/3 rijstpapier over hebt. Leg hier 2 tot 3 stukjes garnaal, met de kant naar boven, op een rij. Breng eventueel op smaak met zout.
  • Rol een rijstvel helemaal af zodat je een roll krijgt.
  • Serveer de zomerse rolls op een bord met een bakje pindakaassaus.
  • Eet smakelijk!

Wil je zien hoe je de zomerse rolls het beste kunt rollen? In onderstaand filmpje laat The Cooking Foodie zien hoe je dit doet.

Ook lekker: Vietnamese spring rolls met gamba’s en pittige saus

Fan van dit recept? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: The Cooking Foodie | Beeld: Unsplash, Alexander Sinn