Jaimy Boer

Heb je deze fouten ooit gemaakt?

Ben je een echte chef in de keuken? Van het julienne snijden van groenten tot het pocheren van vis: je draait je hand er niet voor om. Om ervoor te zorgen dat je gerechten voortaan nog beter worden, kun je het best deze veelvoorkomende fouten tijdens het koken vermijden. En ja, we zijn er allemaal schuldig aan!  

1. Je weegt je ingrediënten niet voordat je begint met koken

Soms lijkt het klaarmaken van eten veel op het werken in een laboratorium. Het succes van een goede maaltijd hangt namelijk af van de juiste hoeveelheid ingrediënten. Gebruik daarom altijd je keukenweegschaal. Voor sommige recepten, zoals bij desserts en sauzen, is het namelijk belangrijk om de precieze hoeveelheid aan te houden. Dit kan namelijk het verschil maken tussen een smeuïge taart en een droge taart.

2. Je hebt geen geduld bij het koken

Een fout waar we ons allemaal schuldig aan maken, is dat we alles snel willen hebben. Het water moet snel koken, het vlees moet snel klaar zijn en de oven zetten we maar een standje hoger om nog sneller te kunnen eten. Helaas kan dit ervoor zorgen dat je eten (nog) niet lekker is en dat is zonde van je harde werk. Kortom, nog even wachten!

3. Je proeft je eten niet tijdens het koken

Het lijkt zo makkelijk om eten in een pan te bereiden, maar het vraagt toch wat meer dan alleen wat zout toevoegen. Het is namelijk ook belangrijk dat je je eten proeft tijdens het klaarmaken. Tip: houd een paar lepels naast je pan vrij om ondertussen te proeven. Hierdoor weet je zeker dat je geen maaltijd serveert (of zelf eet) waarbij er te weinig, te veel of helemaal geen smaak in zit.

Lees ook: Taart snijden? Wij doen het blijkbaar ons hele leven al verkeerd

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Well + Good | Beeld: Unsplash, Jimmy Dean