Sabine
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Overgebleven stamppot (ongeveer 500 gram)
  • 80 gram bloem
  • 1 losgeklopt ei
  • paneermeel
  • zonnebloemolie om te frituren
  • Mosterd (en eventueel mayo) om te serveren

Perfect om te maken van een kliekje stamppot

In de zomer zul je niet zo snel een pan dampende stamppot op tafel zetten, maar momenteel zitten we nog volop in het stamppotseizoen. En hoewel het gerecht heerlijk is om te eten zoals het bedoeld is (met wat jus en een rookworst), hebben we nu een leuk probeersel voor je. Van overgebleven stamppot zou je namelijk ook bitterballen kunnen maken! 

Zo maak je het:

  1. Pak je kliekje stamppot erbij en draai hier kleine balletjes van.
    Heb je speciaal voor dit gerecht stamppot gemaakt? Zorg er dan voor dat de stoemp goed is afgekoeld voordat je er balletjes van draait. Doe je dit niet? Dan zullen de balletjes waarschijnlijk uit elkaar vallen. 
  2. Haal de balletjes door de bloem, daarna door het ei en als laatst door je paneermeel.
  3. Verwarm de zonnebloemolie in een pan en voeg een aantal balletjes in de pan wanneer je zonnebloemolie goed heet is.
  4. Bak de balletjes ongeveer 3 minuten in de olie en laat ze hierna uitlekken op een blaadje keukenpapier.
  5. Serveer met mosterd(mayonaise) en geniet ervan!

Lees ook: Recept: aardappelpuree kaasbitterballen met bacon

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Leuke recepten | Beeld: Adobe Stock