Rowan Hattu

Check het!

Heb je dit jaar als goed voornemen om gezonder te eten? Het kan soms erg lastig zijn om je hier aan te houden. Zeker nu je al even onderweg bent. Onderstaande tussendoortjes kunnen je op de goede weg houden: hiermee kan je je hongergevoel stillen zonder te grijpen naar ongezondere snacks.

standaard

1. Portie fruit 

Makkelijk en ontzettend lekker: een portie vers fruit. Fruit zorgt voor een energieboost door de suikers. Het is daarom een goede keuze voor mensen die tijdens hun werkdag of voor hun workout even een oppepper kunnen gebruiken. Daarnaast zit fruit vol met gezonde vitamines en mineralen die je lichaam hard nodig heeft. 

2. Rauwkost 

Begin je trek te krijgen, maar is het nog geen tijd voor een volledige maaltijd? Dan biedt rauwkost zoals wortels, tomaten, komkommer of radijsjes een uitkomst. Wil je wat extra smaak hieraan toevoegen? Dip ze dan in bijvoorbeeld  (zelfgemaakte) hummus of tzatziki. Doordat rauwkost laag in calorieën is en daarnaast ook nog eens een hoop vitamines bevat, is het een perfect tussendoortje voor gewichtsbeheersing. 

3. Maaltijdrepen 

Zoek je een snelle en calorie-arme snack? Dan kun je eventueel ook een maaltijdreep eten. Zo’n reep bevat vaak veel eiwitten en vezels, waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt zonder veel calorieën in te nemen.

Je kunt zulke repen vaak kopen in de supermarkt, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken! Kies een aantal van je favoriete gezonde ingrediënten, zoals (onbewerkte) muesli, rozijnen en donkere chocolade om een heerlijke snackreep te maken.

4. Zelfgemaakte chips 

Aan het einde van de dag zin in een borrelhapje, maar wil je geen ongezonde zak chips opentrekken? Door zelf chips te maken, bijvoorbeeld van boerenkool, zoete aardappel, courgette of kikkererwten, geniet je nog steeds van een zoute snack zonder hierbij veel vet, suiker en olie te eten. Doe de groenten met je favoriete kruiden in de oven of airfryer en je hebt binnen no time een heerlijk knapperige traktatie. 

Gezond snacken 

Als je tussen je normale maaltijden door vaak trek krijgt, grijp je waarschijnlijk vaak snel naar een ongezonde snack. Door je hier goed op voor te bereiden en te zorgen dat je een gezonde vervanger in handbereik hebt, zet jij dit jaar je gezonde voornemens door! 

Beeld: Kruidvat